ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Κορονοϊός: Συγκλονίζει Βρετανίδα από τη ΜΕΘ – “Σαν να έχεις γυαλιά στους πνεύμονες”

Μία 39χρονη μητέρα από τη Βρετανία, η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, περιγράφει με δάκρυα στα μάτια, πώς είναι να νοσείς από κορονοϊό.

Σε βίντεο, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, η γυναίκα περιγράφει τι ακριβώς νιώθει, παροτρύνοντας τον κόσμο να μην διακινδυνεύει εν μέσω της πανδημίας.

Η 39χρονη Tara Jane Langston, στην αρχή διαγνώστηκε με μια λοίμωξη αλλά η κατάστασή της χειροτέρευσε και τότε εισήχθη στο Hillingdon Hospital, στο Λονδίνο, όπου νοσηλεύεται την τελευταία εβδομάδα.

“Όποιος σκέφτεται να πάρει ρίσκα, απλά κοιτάξτε με. Είμαι στη ΜΕΘ. Δεν μπορώ να αναπνεύσω χωρίς αυτά. Τα έχουν περάσει στην αρτηρία μου. Έχω καθετήρα. Είμαι βέβαια 10 φορές καλύτερα τώρα από ότι ήμουν πριν, έχω χάσει το μέτρημα στις ημέρες. Αν κάποιος συνεχίζει να καπνίζει, αφήστε τα τσιγάρα γιατί σας το λέω τώρα χρειάζεστε τα πνευμόνια σας. Και σας παρακαλώ μην ρισκάρετε και το εννοώ γιατί αν υπάρξουν επιπλοκές θα καταλήξετε εδώ”, λέει η 39χρονη.

Η Langston αναφέρει χαρακτηριστικά πως είναι “σαν να έχεις γυαλιά στα πνευμόνια σου. Κάθε ανάσα είναι μια μάχη”.

“Όταν μπήκα στη ΜΕΘ, στην αρχή σχεδίαζαν να με διασωληνώσουν και να με ναρκώσουν γιατί το σώμα μου έδινε μάχη για μια εβδομάδα με τον ιό και ήμουν ράκος”, λέει η 39χρονη μητέρα. Σε συνέντευξή της στη Dailymail είπε ότι άρχισε να νιώθει άρρωστη μετά το οικογενειακό ταξίδι στην Κρακοβία, την οποία επισκέφθηκε μαζί με τις δύο κόρες της και τον σύζυγό της.

Comment here