ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός: Κλειστές οι λαϊκές αγορές αύριο – Λιγότεροι στα σούπερ μάρκετ από Δευτέρα, ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Αυστηρές προειδοποιήσεις για τις «αποδράσεις» στην ύπαιθρο: Ξέρουμε ποιοι και πότε περνούν τα διόδια – Απαγορεύεται ο απόπλους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής – Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών στα πλοία της ακτοπλοϊας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Νέες αυστηρές συστάσεις προς τους πολίτες να μείνουν σπίτι προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του φονικού ιού απηύθυνε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς αμέσως μετά την ενημέρωση που έκανε ο επικεφαλής Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσίοδρας.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στις δηλώσεις Μητσοτάκη για την κοινωνική ευθύνη των πολιτών και επανέλαβε ότι πρέπει να αποφεύγονται οι συναθροίσεις όπως και οι αποδράσεις στην ύπαιθρο. Ξέρουμε ποιοι και πότε περνούν τα διόδια είπε  κάνοντας μια ευθεία αναφορά στην αυξημένη κίνηση που παρατηρείται στις εθνικές οδούς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η πλειοψηφία των πολιτών τηρεί τους κανόνες αλλά κάποιοι όπως σημείωσε δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Από εμάς εξαρτάται αν θα ληφθούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας τόνισε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και ένα νέο πακέτο μέτρων στο πλαίσιο της προσπάθειας να ελεγχθεί η διασπορά της νόσου. Τα μέτρα αυτά είναι:

  • Μετάβαση στα νησιά μόνο για μόνιμους κατοίκους

  • Απαγορευεται ο απόπλους ή καταπλους ιδιωτικών σκαφών στα νησιά

  • Αύριο Σάββατο κλειστές οι λαϊκές αγορές. Από Δευτέρα θα μειωθούν κατά 50% οι παρεαγωγοί στις αγορές. Θα υπάρχει απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων.

  • Στα σούπερ μάρκετ μειώνεται ο αριθμός των πελατών που θα μπορούν να βρίσκονται μέσα στο σούπερ μάρκετ. Ένας πελάτης ανά 15 τ.μ.

  • Αναστέλλονται όλες οι επισκέψεις στα καταστήματα κράτησης.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο υφυπουργός σημείωσε ότι για τους ιδιοκτήτες σκαφών που δεν πειθαρχήσουν προβλέπονται πρόστιμα και μελετάται για το αν θα αυστηροποιηθούν περαιτέρω. Σε ότι αφορά τους κατοίκους αστικών κέντρων που ήδη έχουν μεταβεί σε νησιά απήυθυνε έκκληση προκειμένου να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην έρθουν σε επαφή με τον νησιωτικό πληθυσμό.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε επιπρόσθετα ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων, διαμηνύοντας πως την απαγόρευση θα επιτηρεί η αστυνομία

Δείτε τις δηλώσεις του:

Απάντηση