ΕΛΛΑΔΑΠΑΙΔΕΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Κορονοϊός – Νέα εξέλιξη: Παραμένουν κλειστά τα σχολεία μέχρι τις 10 Απριλίου

Παρατείνεται η απαγόρευση λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών (σχολεία, πανεπιστήμια, φροντιστήρια, κ.λπ.) καθώς και η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού έως τις 10 Απριλίου για προληπτικούς λόγους κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής προστασίας δημόσιας υγείας.

Η σχετική ΚΥΑ αναμένεται να δημοσιευθεί αύριο.

Με τα τωρινά δεδομένα και το γεγονός ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά τη Μεγάλη Εβδομάδα, πρόθεση είναι να ανοίξουν ξανά μετά το Πάσχα. Φυσικά, καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι εξελίξεις στο ζήτημα του κορωνοϊού.

Η απόφαση έχει παρθεί, δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Επέκταση σχολικού έτους, μείωση ύλης και καθυστέρηση στην έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχει επί τάπητος το υπουργείο Παιδείας για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως, δίχως να μπορεί κάποιος να αποκλείσει νέα παράταση στο κλείσιμο των σχολείων, θα γίνει ότι χρειαστεί προκειμένου να μη χαθεί η σχολική χρονιά, ούτε και η ακαδημαϊκή χρονιά για τους φοιτητές.

Η υπουργός αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή ανταπόκριση που υπάρχει στα προγράμματα εξ αποστάσεως διδασκαλίας, λέγοντας ότι έχουν συνδεθεί σχεδόν όλα τα λύκεια της χώρας, τονίζοντας όμως ότι έτσι δεν μπορεί να αναπληρωθεί η διδασκαλία στην τάξη.

Η ίδια σημείωσε μάλιστα ότι στόχος της εξ αποστάσεως διδασκαλίας είναι η διατήρηση της επαφής των μαθητών με τους καθηγητές.

Νέα μέτρα ανακοίνωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς όσον αφορά τις μετακινήσεις των πολιτών, καθώς οι πρώτες αντιδράσεις με χιλιάδες αυτοκίνητα στα διόδια και τα πλοία προς τα νησιά να είναι γεμάτα, δείχνουν οτι πολλοί Ελληνες δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του κινδύνου.

Ετσι από το Σάββατο στις 6 το πρωί, επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά μόνο για τους μόνιμους κατοίκους, καθώς και εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά. Οσοι θέλουν να ταξιδέψουν θα πρέπει να μπορούν να αποδείξουν με έγγραφα από το taxis ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών. Οπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς το μέτρο κρίνεται απαραίτητο ώστε να προστατευθεί ο πληθυσμός των νησιών.

Απαγορεύεται ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής. Όσοι βρίσκονται σε πλεύση πρέπει μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου να καταπλεύσουν.

Αυτό το Σάββατο θα είναι κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές της χώρας. Και από τη Δευτέρα μειώνονται κατά 50% οι παραγωγοί, με απόσταση 5 μέτρων από τους πάγκους.

Για τα σούπερ μάρκετ, θα επιτρέπεται πλέον 1 πελάτης ανά 15 τμ αντί των 10 τμ που ισχύει σήμερα

Επίσης έχουν ανασταλεί όλες οι επισκέψεις στα καταστήματα κράτησης.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε οτι απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων και κάλεσε τους πολίτες να σεβαστούν τις οδηγίες που έχουν δοθεί. Για μετακινήσεις μόνο αν είναι απαραίτητο, για έξοδο από το σπίτι μόνο για λόγους ανάγκης η για την προμήθεια τροφίμων η δε άσκηση να γίνεται ατομικά και όχι ομαδικά.

Απάντηση