ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Κορονοϊός: Και 8ος νεκρός από τον θανατηφόρο ιό – 80χρονος στην Αθήνα

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα καθώς ένα ακόμη κρούσμα του θανατηφόρου ιού έχασε τη ζωή του πριν από λίγη ώρα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 8.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheToc πρόκειται για έναν 80χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Παμμακάριστος” στην Αθήνα και έπασχε από σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην “Παμμακάριστο” νοσηλεύονται 13 κρούσματα του κορονοϊού σε σοβαρή κατάσταση.

Έβδομος νεκρός ένας 87χρονος στο νοσοκομείο Κοζάνης

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kozanimedia.gr, πρόκειται για τον πρώτο θάνατο από κορονοϊό στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Το θύμα είναι ένας 87χρονος από τη Δαμασκηνιά, ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και τέσσερις ημέρες, έχοντας διακομιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το χωριό που βρίσκεται, όπως είναι γνωστό, σε καραντίνα.

8 νεκροί – 464 κρούσματα

Μετά και τον θάνατο του 8οχρονου στην “Παμμακάριστο”, ο κορονοϊός εξελίσσεται στη χώρα με 464 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 8 νεκρούς και 77 ανθρώπους να νοσηλεύονται.

Από τους 464 ασθενείς, 77 νοσηλεύονται, σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Πατρών. Από αυτούς οι 28 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και οι 15 είναι διασωληνωμένοι. Όλοι οι νοσηλευόμενοι λαμβάνουν ειδική αντιική θεραπεία, ενώ 19 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Από τους σοβαρά πάσχοντες των οποίων η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο, 15 είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, τη Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Υπάρχει μόνο ένα νεαρός (στην 4η δεκαετία της ζωής του) ασθενής με παχυσαρκία

Σημειώνεται ότι τόσο τα θύματα, όσο και οι ασθενείς που βρίσκονται στην εντατική θεραπεία είναι όλοι άνδρες.

Απάντηση