ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός: Οι γυναίκες «αντέχουν», οι άνδρες το… αδύναμο φύλο

Κορωνοϊός: Οι γυναίκες «αντέχουν», οι άνδρες το… αδύναμο φύλο

Τι δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία μέχρι τώρα – Άντρες οι 6 νεκροί και οι όλοι οι διασωληνωμένοι στην Ελλάδα  – Η τάση είχε διαφανεί από την Ιταλία, όπου το 70% των θυμάτων, είναι άντρες

Η γενική τάση που είχε διαφανεί από το εξωτερικό και κυρίως από την Ιταλία όπου η επιδημία καλπάζει, πριν ο κορωνοϊός κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα, ήταν πως «επιλέγει» να προσβάλει σοβαρά, κατά κύριο λόγο, άνδρες.

Η τάση αυτή φαίνεται να είναι μάλλον κανόνας, καθώς επαληθεύεται και στη χώρα μας, από την καθημερινή καταγραφή κρουσμάτων κορωνοϊού και κυρίως, αυτών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας αλλά κι εκείνων που δεν καταφέρνουν, τελικά, να κρατηθούν στη ζωή.

Σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε και ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση της Πέμπτης, «τα περισσότερα κρούσματα της νόσου εξακολουθούν να καταγράφονται στην Αθήνα και επιβεβαιώνεται και στην Ελλάδα ότι οι περισσότεροι ασθενείς είναι άνδρες».

Είναι χαρακτηριστικό πως και οι έξι νεκροί σε Αθήνα, Πάτρα και Καστοριά ήταν άντρες με υποκείμενα νοσήματα που επιδείνωσαν την κατάσταση της υγείας τους όταν προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό. Ακόμη, άντρες είναι οι 16 ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις μονάδες ετνατικής θεραπείας, όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος.

Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας πρόσθεσε πως τα ποσοστά θανάτων παγκοσμίως είναι πολύ υψηλότερα για τους άνδρες από τις γυναίκες.

«Σαρώνει» ο ιός και στους άντρες στην Ιταλία

Την προτίμηση που δείχνει ο κορωνοϊός στους  άντρες, αποτυπώνουν και τα στοιχεία του ιταλικού ινστιτούτου Υγείας για τα κρούσματα και τους θανάτους στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με αυτά, μέχρι και τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, οι 1.420 ήταν άντρες (συνολικό ποσοστό 70%), ενώ οι 1.224 είχαν ηλικία μεγαλύτερη των 70 ετών. Συνολικά, οι νεκροί την ημέρα εκείνοι στην Ιταλία ήταν 2.003.

italy-facts

Απάντηση