OIKONOMIKAΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Σοκ στην αγορά: 30.000 απολύσεις τις πρώτες δύο εβδομάδες του Μαρτίου

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προφανώς ήξερε τι έλεγε όταν δήλωνε νωρίτερα σήμερα ότι η εικόνα της αγοράς εργασίας είναι απογοητευτική έως και τραγική.

Σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, καταγράφονται περί τις 30.000 απολύσεις τις πρώτες δύο εβδομάδες του Μαρτίου στον ιδιωτικό τομέα. Όπως είναι προφανές, το νούμερο αυτό είναι τεράστιο για ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

“Η εικόνα της αγοράς εργασίας έως σήμερα για το μήνα Μάρτιο είναι απογοητευτική έως τραγική. Όπως τόνισε και στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός, οι επιχειρηματίες δεν πρέπει αναίτια και αδικαιολόγητα να προχωρούν σε απολύσεις και να εκδηλώνουν καταχρηστικές συμπεριφορές. Όλα τα ευνοϊκά μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις συνδέονται άρρηκτα με ρήτρα διατήρησης θέσεων εργασίας.Έχουμε πει ότι την μάχη κατά αυτής της πρωτοφανούς κρίσης θα πρέπει να την δώσουμε και να συμβάλουμε όλοι μαζί. Πολιτεία, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι. Πρέπει πάση θυσία να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή! Πρέπει το τέλος της κρίσης να μας βρει υγιείς αλλά και την κοινωνία όρθια και ζωντανή. Γι’ αυτό και ως κυβέρνηση και Υπουργείο Εργασίας λαμβάνουμε έκτακτα αλλά αναγκαία μέτρα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Για αυτόν άλλωστε το λόγο η σχετική ρητρα για τις επιχειρήσεις να μην κάνουν απολύσεις τέθηκε από σήμερα σε άμεση ισχύ. Πρόκειται για ρητή απαγόρευση απόλυσης εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργίας τους κατόπιν εντολής δημόσιας αρχής. Κάθε τέτοια απόλυση θα είναι άκυρη, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας.

“Ερχόμαστε για να στηρίξουμε έμπρακτα το σύνολο των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, και αυτών που κλείνουν και αυτών που παραμένουν ανοιχτές” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός.

Απάντηση