ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Κορονοϊός: 21 νέα κρούσματα – 352 συνολικά – 51 απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης

Στην ανακοίνωση 21 νέων κρουσμάτων του κορονοϊού προχώρησε ο λοιμωξιολόγος κ. Τσιόδρας. “Παγκοσμιως συνεχίζεται η διασπορά του κορονοϊου. Σήμερα, ανακοινώνουμε 21 νέα κρούσματα” δήλωσε και πρόσθεσε πως συνολικά τα κρούσματα είναι πλέον 352 στην Ελλάδα. Όπως σημείωσε, τα κρούσματα απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης είναι πλέον 51 ενώ 9 άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι.

Από το σύνολο των νοσηλευθέντων το 51% είναι άνδρες, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, ενώ τόνισε πως έχουν ελεγχθεί 4.420 εργαστηριακά δείγματα. Τέλος, ανέφερε πως 10 συμπολίτες μας έχουν πάρει ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 6.700.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ακόμη ότι είναι σημαντικό όσοι έρχονται από το εξωτερικό να μπαίνουν σε κατ’οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, ενώ έκανε ιδιαίτερη και δηκτική αναφορά στην στρατηγική του Ηνωμένου Βασιλείου.

“O ιός δεν σέβεται τα σύνορα. Η ατομική ευθύνη θα βοηθήσει περισσότερο από οποιοδήποτε μέτρο της πολιτείας” σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Aπό τη μεριά του, ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε αυτό που ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση, ότι δηλαδή από την Τετάρτη θα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα λιανεμπορίου.

Σημείωσε ότι ανοικτά θα είναι φαρμακεία, φούρνοι, μίνι μάρκετ, κρεοπωλεία, μανάβικα, περίπτερα, τράπεζες κούριερ, συνεργεία αυτοκινήτων, pet shops, καταστήματα οπτικών ειδών.
Και πρόσθεσε και εκείνος πως όσοι έρχονται από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών με πολύ αυστηρές ποινές για τους παραβάτες. Ως προς τις μετακινήσεις ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η εφαρμογή δακτυλίου στην Αθήνα μέχρι τέλος Απριλίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ακόμη ότι από τις 5 με απόφασή του μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών δύο χωριά Βοΐου Κοζάνης, Δαμασκηνιά και Δραγασιά.

Απάντηση