ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός – Λέσβος: Κλείνει προληπτικά σούπερ μάρκετ της Μασούτης μετά τον εντοπισμό κρούσματος

Κορωνοϊός – Λέσβος: Κλείνει προληπτικά σούπερ μάρκετ της Μασούτης μετά τον εντοπισμό κρούσματος

Κορωνοϊός: Το κατάστημα της αλυσίδας Μασούτης στη Λέσβο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 13 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους

Στο κλείσιμο του καταστήματος της αλυσίδας «Μασούτης» στο Πλωμάρι της Λέσβου προχώρησε η εταιρεία, καθώς εργαζόμενη βγήκε θετική στον στέλεχος του κορωνοϊου, COVID-19.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στο Πλωμάρι Λέσβου βρήκε σε απόλυτη ετοιμότητα την εταιρεία Μασούτης.

Όταν έγινε γνωστό ότι η εργαζόμενη επέστρεψε από εκδρομή σε χώρα στην οποία εμφανίστηκαν κρούσματα COVID-19, καθώς και σε ταξιδιώτες από άλλες πόλεις της Ελλάδας που επισκέφτηκαν τον ίδιο προορισμό, χωρίς η ίδια να έχει παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα, με πρωτοβουλία της εταιρείας απομακρύνθηκε άμεσα με άδεια.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη είναι θετική στον COVID-19, και πριν προλάβει να γίνει κάποια σύσταση ή να δοθεί οδηγία από κρατικούς φορείς, η εταιρεία προχώρησε σε κλείσιμο του καταστήματος και απολύμανση.

Oι υπόλοιποι εργαζόμενοι του καταστήματος ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του γιατρού της εταιρείας.

Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό μέχρι 13/3 για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Με δεδομένη την επαγρύπνηση της εταιρείας και την ευθύνη της απέναντι στους εργαζόμενους, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα COVID-19 σε ελληνικό έδαφος, απεστάλη πολύ νωρίς, από αρχές Φεβρουαρίου, ενημέρωση από τον γιατρό της εταιρείας προς όλους τους εργαζόμενους για τα μέτρα πρόληψης από τον COVID-19, αλλά και τη γρίπη».

Απάντηση