ΓΥΝΑΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σήμερα είναι η γιορτή της γυναίκας.Ευχόμαστε σε όλες τα χρόνια μας πολλά.Δείτε πώς καθιερώθηκε.

Σήμερα είναι η γιορτή της γυναίκας.Ευχόμαστε σε όλες τα χρόνια μας πολλά.Δείτε πώς καθιερώθηκε.

Η ημέρα της γυναίκας ή όπως έχουμε συνηθίσει να την λέμε «γιορτή της γυναικάς» είναι η παγκόσμια γιορτή που τιμούμε τις γυναίκες όλου του κόσμου. Φυσικά τις γυναίκες πρέπει να τις τιμούμε και να τις αγαπάμε κάθε μέρα του χρόνου αλλά η παγκόσμια ημέρα αυτή μας δίνει τη ευκαιρία να τους πούμε για μία ακόμα φορά πόσο τις αγαπάμε!

Πότε είναι η Γιορτή της Γυναίκας
Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο. Όπου λοιπόν και αν βρίσκεστε ότι και αν κάνετε αυτή την Κυριακή, πάρτε ένα τηλέφωνο για να ευχηθείτε ή πηγαίνετε να συναντήσετε και να κάντε μία αγκαλιά τις σημαντικές γυναίκες της ζωής σας.

Πώς καθιερώθηκε η Ημέρα της Γυναίκας;
Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας εορτάζεται ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών και έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Την εποχή εκείνη, οι γυναίκες ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου. Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.

Η πρώτη τήρηση της «Ημέρας της Γυναίκας», ονομαζόταν «Εθνική Ημέρα της Γυναίκας» και πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1909 στη Νέα Υόρκη, όπου διοργανώθηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αμερικής κατόπιν εισήγησης της Τερέζα Μαλκίελ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !!!

Απάντηση