ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Σείστηκε» η Κάλυμνος: Εντυπωσιακή παρέλαση για την επέτειο της ενσωμάτωσης (βίντεο)

«Σείστηκε» η Κάλυμνος: Εντυπωσιακή παρέλαση για την επέτειο της ενσωμάτωσης 

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου η 72η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τις προηγούμενες μέρες με εορτασμούς στα σχολεία και κορυφώθηκαν σήμερα με παρελάσεις τόσο στη Ρόδο όσο και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου. Τις παρελάσεις λόγω και των καλών καιρικών συνθηκών παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι των νησιών όπως αναφέρει το kalymnosnow.gr.

Στην Κάλυμνο γιόρτασε την επέτειο της ενσωμάτωσης σε κλίμα έντονα πατριωτικό, συναισθηματικό και ενωτικό, στέλνοντας μέσα σε 3 ώρες πολλαπλά μηνύματα σε κάθε κατεύθυνση. Η Κάλυμνος σήμερα τα είχε όλα: την προεδρική φρουρά με τους Εύζωνες, την πολεμική αεροπορία με τα F-16, τον στρατό, το λιμενικό, τους εθνοφύλακες, την εκκλησία της, τους μαθητές και τους βουλευτές.

Η 7η Μαρτίου 1948 αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για τα Δωδεκάνησα, καθώς μετά από έξι και πλέον αιώνες και αμέτρητους κατακτητές, η νότια εσχατιά του Αιγαίου επέστρεψε και πάλι στην «αγκαλιά» της μητέρας Ελλάδας.

Σήμερα η Ρόδος και όλα τα Δωδεκάνησα αποτίουν φόρο τιμής σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και έδωσαν και τη ζωή τους για την λευτεριά του τόπου.

Απάντηση