ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ολονύχτια μάχη στον Έβρο για να μην περάσουν οι παράνομοι μετανάστες: Παραμένουν στην ουδέτερη ζώνη (video)

Eκατοντάδες πρόσφυγες, άντρες, γυναίκες και μικρά παιδιά παραμένουν στην ουδέτερη ζώνη των ελληνοτουρκικών συνόρων, στις Καστανιές του ΄Έβρου, εγκλωβισμένοι ανάμεσα στον στρατό της Τουρκίας που δεν τους επιτρέπει να γυρίσουν πίσω και στον ελληνικό στρατό που δεν τους επιτρέπει να περάσουν στην Ελλάδα.

Από νωρίς εχθές, Παρασκευή, στρατός και αστυνομία είχαν αναπτυχθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο με στόχο να αποτρέψουν την είσοδο προσφύγων και μεταναστών σε ελληνικό έδαφος, τη στιγμή που παραμένει κλειστό το τελωνείο στις Καστανιές Έβρου, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει το συνολικό κλείσιμο των ελληνικών συνόρων.

Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες για να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη, αλλά αυτή αδιαφορεί. Στέλνει χιλιάδες μετανάστες από την Τουρκία στην Αδριανούπολη με διάφορα μεταφορικά μέσα δωρεάν! Οι ίδιοι ευχαριστούν τον Ερντογάν που τους δίνει την ευκαιρία να βρεθούν στην Ευρώπη για μια καλύτερη ζωή.

Η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής με ενίσχυση των ενόπλων και αστυνομικών δυνάμεων και των περιπολιών κατά μήκος της συνοριακής γραμμής με την Τουρκία, ακόμα και με drone.

Ενδεικτικό των συγκρούσεων και της προσπάθειας των αστυνομικών να αναχαιτίσουν όσους προσπαθούσαν να… σπάσουν τον κλοιό στις Καστανιές παρά την χρήση δακρυγόνων, είναι το συγκλονιστικό video από το Twitter του δημοσιογράφου του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, Γιώργου Χρηστίδη ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της έντασης από την τουρκική πλευρά.

Ακούγονται εκρήξεις από τα δακρυγόνα της αστυνομίας, κραυγές από γυναίκες που βρίσκονται στο τουρκικό μέρος.

Comment here