ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Εμείς θα παρελάσουμε κανονικά!» – Αντιδράσεις ομάδων για την ακύρωση του καρναβαλιού της Πάτρας

«Εμείς θα παρελάσουμε κανονικά!» – Αντιδράσεις ομάδων για την ακύρωση του καρναβαλιού της Πάτρας 

Παρότι ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης ανακοίνωσε νωρίτερα πως θα υλοποιήσει την κυβερνητική απόφαση περί ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων λόγω κοροναϊού, καρναβαλικά πληρώματα επιμένουν πως δεν πτοούνται και, παρά την απαγόρευση, θα παρελάσουν.

«Καλούμαστε να υλοποιήσουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση, την πράξη νομοθετικού περιεχομένου ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην πόλη μας. Είναι ένα υποχρεωτικό μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας, το οποίο είναι φυσικά πρώτιστο καθήκον για όλους μας. Επιβάλλεται να ακολουθήσουμε πιστά τις υποδείξεις των επιστημονικών φορέων, που είναι επιφορτισμένοι με τη δημόσια υγεία» τόνισε νωρίτερα ο δήμαρχος.

Από την άλλη, τουλάχιστον τέσσερα πολυπληθή γκρουπ ανακοίνωσαν ότι το καρναβάλι γι’ αυτούς συνεχίζεται κανονικά και ότι «τίποτε δεν τους σταματά».

 

 

Μάλιστα, εκπρόσωπος γκρουπ με 5.000 άτομα, βρέθηκε στο Δημαρχείο, κάνοντας γνωστή τη πρόθεση του γκρουπ του να βγει με δική του μουσική και ηχεία στους δρόμους της πόλης και να κάνει τη δική του παρέλαση, ό,τι και αν γίνει.    Ερωτηθείς για τα πληρώματα που λένε ότι θα παρελάσουν, ο Δήμαρχος Πατρέων είπε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του.    Επίσης επισήμανε πως «εμείς δεν θα κάνουμε εκδηλώσεις, εάν θέλουν τα μαγαζιά είναι ευθύνη των διοργανωτών και αυτών που θα πάνε».   Και πρόσθεσε: «Θα θέλαμε τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, για τον κόπο των εργαζομένων στο Δήμο και των πληρωμάτων». Όπως επισήμανε «δεν θα ήθελα το παιδί μου να πάθει κάτι επειδή πήγε σε ένα χορό. Θα κάνουμε καλοκαιρινό Καρναβάλι».

Απάντηση