ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Η αφαίρεση των σπίλων πρέπει να γίνεται πριν το καλοκαίρι

Η αφαίρεση των σπίλων πρέπει να γίνεται πριν το καλοκαίρι

Το δέρμα που εκτίθεται υπερβολικά σε ήλιο έχει αυξημένες πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος και κυρίως μελάνωμα, τον πιο επιθετικό καρκίνο του δέρματος. Οποιοσδήποτε σπίλος μεταβάλλεται σε χρώμα, σχήμα ή μέγεθος είναι ύποπτος για κακοήθεια και πρέπει να αφαιρείται άμεσα. Επίσης ύποπτος είναι οποιοσδήποτε σπίλος έχει ασαφή όρια και είναι αρκετά μεγάλος σε μέγεθος.

Έλεγχος σπίλων

Κατάλληλη εποχή για την αφαίρεση των σπίλων είναι η περίοδος πριν το καλοκαίρι. Οι λόγοι είναι οι εξής:

1/ όταν το δέρμα βρίσκεται σε διαδικασία επούλωσης, μετά την αφαίρεση του σπίλου, καλό είναι να μην εκτίθεται πολύ στην ηλιακή ακτινοβολία,

2/ εάν σπίλοι αφαιρεθούν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού δεν θα μπορούμε να κολυμπήσουμε στην θάλασσα για κάποιο χρονικό διάστημα λίγων εβδομάδων και

3/ ένας ήδη ύποπτος για κακοήθεια σπίλος δεν πρέπει να εκτεθεί σε επιπλέον ακτινοβολία κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Καλό είναι να σκεφτεί κανείς την πρόληψη όσον αφορά τις βλάβες του δέρματος πριν οι ακτίνες του ήλιου του το υπενθυμίσουν.

βίντεο παρουσιάσεις & Live επεμβάσεις από τον πλαστικό χειρουργό Dr. Χριστόπουλο

Στο κανάλι του πλαστικού χειρουργού Dr. Χριστόπουλου μπορείτε να βρείτε πλήθος βίντεο για τις επεμβάσεις πλαστικής & επανορθωτικής χειρουργικής και να ενημερωθείτε με τον καλύτερο τρόπο μέσα από βίντεο παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, ακόμα και Live επεμβάσεις!

 

Απάντηση