ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Σοκολατάκια με καρύδια και χουρμάδες

Σοκολατάκια με καρύδια και χουρμάδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάλτε όλα τα υλικά στην κουζινομηχανή ή στο multi (βλ. extra tips) και ανακατέψτε έως ότου γίνουν μια συμπαγής μάζα.
  2. Μπορείτε να τα πλάσετε σε μπαλάκια και να τα επικαλύψετε με καρύδα/χαρουπόσκονη/κακάο/λιωμένη σοκολάτα, ή να τα αφήσετε όπως είναι.
  3. Εναλλακτικά, μπορείτε να απλώσετε το μίγμα σε ένα ταψάκι, να το βάλετε στο ψυγείο και όταν γίνει συμπαγές να το κόψετε σε μικρές μπάρες.
  4. Αποθηκεύστε τα σε ένα γυάλινο σκεύος στο ψυγείο.

Extra tips:

  1. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μισά καρύδια με αμύγδαλα ή κάσιους.
  2. Εάν δεν διαθέτετε δυνατή κουζινομηχανή μπορείτε να μουλιάσετε τους χουρμάδες σε νερό για 1-2 ώρες, να τους στραγγίσετε και να τους πολτοποιήσετε στο multi.
  3. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε το μίγμα σε δύο δόσεις εάν η χωρητικότητα του multi δεν επιτρέπει την ανάμιξη όλων των υλικών
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
Μαρία Ζερβού
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Γνωρίζοντας ότι υπάρχει εκεί έξω πολύ κόσμος που λατρεύει τη σοκολάτα, νομίζω η food blogger εδώ σας έδωσε μια εξαιρετική επιλογή, γνώριμης -και θα έλεγα ακόμα καλύτερης- γεύσης σοκολάτας, εμπλουτίζοντας την με πρώτες ύλες υψηλής θρεπτικής αξίας, που είναι τα καρύδια και οι χουρμάδες.

Εφοδιαστείτε με φυτικές ίνες

Τα γλυκά με βάση τη σοκολάτα δεν μας έχουν συνηθίσει να είναι και καλές πηγές φυτικών ινών, όπως συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση. Τα 2 γραμμάρια σε κάθε σοκολατάκι, είναι μεγάλη ποσότητα, αν σκεφτούμε ότι αντίστοιχη ποσότητα λαμβάνουμε συνήθως από μισό μπολ σαλάτας ή 1 μέτριο φρούτο.

Ιδανική επιλογή λοιπόν, γλυκού για κάποιον που αντιμετωπίζει δυσκοιλιότητα. Σε συνδυασμό μάλιστα, με την χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, αποτελούν εξαιρετική επιλογή γλυκού και για άτομα σε σακχαρώδη διαβήτη.

Αντιοξειδωτικά για την άμυνα του οργανισμού

Όλα σχεδόν τα συστατικά της συνταγής, όπως τα καρύδια, οι χουρμάδες, το κακάο και το χαρούπι, είναι «βόμβες» διαφορετικών αντιοξειδωτικών οπότε εδώ δεν μπορούμε να αποκλείσουμε παράπλευρα οφέλη και συνεργίες μεταξύ τους. Αυτή είναι τελικά και η μαγεία της συνταγής, αλλά και της φύσης!

Πόσο είναι μία μερίδα;

Είναι καλό να θυμάστε ότι το κακάο, λόγω του κακαοβούτυρου, είναι αυτό που κυρίως ανεβάζει τις θερμίδες στη συνταγή, γι΄ αυτό και μία μερίδα αντιστοιχεί σε ένα (1) σοκολατάκι. Ωστόσο, το κακαοβούτυρο το οποίο και ευθύνεται για τις περισσότερες θερμίδες που αποδίδει το γλυκό, δεν έχει την ίδια «αρνητική» συμπεριφορά στον οργανισμό μας, όπως το κορεσμένο λίπος από ζωικές πηγές.

Απολαύστε λοιπόν αυτό το σοκολάτακι χωρίς ενοχές, όταν αναζητάτε την πιο γλυκιά γεύση!

Απάντηση