ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Επενδύει» 1 δισ. δολαρίων και φτιάχνει δίκτυο πανεπιστημίων o Τζορτζ Σόρος

Κεφάλαιο ύψους 1 δισ. δολαρίων θα διαθέσει ο φιλάνθρωπος και επενδυτής Τζορτζ Σόρος για τη χρηματοδότηση ενός νέου παγκόσμιου δικτύου πανεπιστημίων, που στόχο θα έχει την προαγωγή δημοκρατικών αξιών και του οράματός του ίδιου για μια ανοιχτή κοινωνία.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Guardian, ο Τζορτζ Σόρος χαρακτήρισε τη δημιουργία του παγκόσμιου δικτύου πανεπιστημίων ως το σημαντικότερο και μεγαλύτερο σε διάρκεια έργο της ζωής του, καθώς είναι σημαντικό βήμα να χρηματοδοτηθούν ιδρύματα που θα αντισταθούν στον αυξανόμενο αυταρχισμό χωρών όπως η ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα, μεταξύ άλλων.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, Ο Τζορτζ Σόρος ανακοίνωσε πως το νέο «Πανεπιστημιακό Δίκτυο της Ανοικτής Κοινωνίας» θα είναι νέο είδος παγκόσμιου εκπαιδευτικού δικτύου και πως η ύπαρξη αυτής της πρωτοβουλίας είναι απαραίτητη για την εποχή που διανύουμε.

Συγκεκριμένα δήλωσε:
«Θα είναι μοναδικό. Θα προσφέρει μια διεθνή πλατφόρμα για τη διδασκαλία και την έρευνα. Στην πρώτη φάση θα συνδεθεί με ένα υπάρχον δίκτυο. Στη δεύτερη φάση, θα επεκτείνουμε αυτό το δίκτυο σε άλλα ιδρύματα που επιθυμούν να συμμετάσχουν και είναι πρόθυμα και εξειδικευμένα να το κάνουν.

Για να δείξουμε τη δέσμευσή μας, συνεισφέρουμε 1 δισ. δολάρια σε αυτό. Αλλά δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα παγκόσμιο δίκτυο μόνοι μας. Θα χρειαστούμε συνεργατικά ιδρύματα και υποστηρικτές από όλο τον κόσμο για να συμμετάσχουμε σε αυτήν την επιχείρηση».

πηγή : gazzetta.gr

Απάντηση