ΓΥΝΑΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

5 λόγοι που δεν πρέπει να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά

5 λόγοι που δεν πρέπει να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά

Όλοι λίγο πολύ έχουμε κοιμηθεί κάποτε με βρεγμένο μαλλί. Είτε γιατί δεν είχαμε χρόνο να το στεγνώσουμε, είτε γιατί βαριόμασταν, είτε γιατί ήταν πολύ αργά το βράδυ. Το θέμα είναι πως δεν κάνει για πολλούς από τους ακόλουθους λόγους να κοιμόμαστε όταν το μαλλί δεν είναι στεγνό.

Μπορεί να κρυώσετε

Όταν πέφτετε για ύπνο, η θερμοκρασία του σώματος πέφτει πιο χαμηλά. Έτσι το μαλλί σας είναι εκτεθειμένο στην υγρασία και στη θερμοκρασία του δωματίου. Το γεγονός ότι κρυώνει το σώμα και το κεφάλι βλάπτει το ανοσοποιητικό με αποτέλεσμα να το καθιστά πιο αδύναμο σε ιούς και μικρόβια. Αν ξυπνήσετε την επόμενη μέρα βήχοντας, ή έχοντας καταρροή και πονοκέφαλο μη σας κάνει εντύπωση.

Θα δημιουργήσετε κόμπους

Επειδή τα μαλλιά δεν έιναι στεγνά ούτε χτενισμένα, είναι πολύ πιθανόν να μπλεχτούν κατά τη διάρκεια του ύπνου. Την ώρα που κοιμάστε άλλωστε μπερδεύονται μεταξύ τους λόγω τον κινήσεων που κάνετε στον ύπνο σας. Οι κόμποι είναι επικίνδυνοι για την υγεία της τρίχας επειδή μπορεί να στερήσουν μεγάλο μέρος από τον όγκο των μαλλιών σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μετά από αρκετό καιρό να τους κόψετε και να έχετε λιγότερο όγκο.

Σπάσιμο τρίχας

Τα μαλλιά όταν είναι βρεγμένα είναι στην πιο ευάλωτη τους φάση. Αυτό οφείλεται στο ότι έχουν παραπάνω βάρος λόγω του νερού που κουβαλάνε. Με τις μικροκινήσεις που θα κάνετε στον ύπνο σας κάποια από αυτά θα σπάνε χωρίς να το καταλαβαίνετε, μειώνοντας έτσι με τον καιρό το μάκρος σας. Προφανώς δε θα γίνει κάτι τέτοιο με μία φορά ύπνου σε τέτοιο πλαίσιο αλλά με πολλές φορές.

Δε χτενίζονται

Μετά από όλο αυτό το μπέρδεμα, την υγρασία και τους κόμπους, μη σας κάνει εντύπωση που δε χτενίζονται το πρωί. Το σίγουρο είναι ότι βρίσκονται σε ένα στάδιο που δεν χτενίζονται εύκολα οπότε θα σας πάρει αρκετό χρόνο από το πρόγραμμά σας. Στη φάση αυτή το χτένισμα είναι δύσκολο γιατί εξακολουθούν να κινδυνεύουν να σπάσουν πιο εύκολα.

Βακτήρια

Παντού γύρω μας υπάρχουν βακτήρια. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι αυτά δε δύναται να προξενήσουν πρόβλημα όταν κοιμάστε με βρεγμένο μαλλί. Τα βακτήρια και οι μικροοργανισμοί που βρίσκονται πάνω στο μαξιλάρι σας, αναπτύσσονται πολύ περισσότερο σε ένα περιβάλλον με υγρασία. Τα βρεγμένα σας μαλλιά έχουν όλη αυτήν την υγρασία που καθιστά το περιβάλλον «ιδανικό» για την ανάπτυξή τους.

Απάντηση