OIKONOMIKAΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Toν Mάρτιο οι αυξήσεις στις συντάξεις και τα αναδρομικά

Σε περίπου δύο μήνες θα καταβληθούν οι αυξήσεις τις οποίες σχεδιάζει η κυβέρνηση στις συντάξεις, μαζί και τα αναδρομικά τους, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr.

Ο λόγος για τις αυξήσεις στις κύριες συντάξεις των συνταξιούχων με πάνω από 33 έτη ασφάλισης (σύμφωνα με το βασικό σενάριο) και στις επικουρικές συντάξεις άνω των 170 ευρώ, τις οποίες επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να ευθυγραμμίσει το ασφαλιστικό με τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου.

Ο σχεδιασμός του αρμοδίου υπουργείου συνεχίζει να προβλέπει τη δημοσίευση του σχετικού νομοσχεδίου την ερχόμενη εβδομάδα, όπως επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η καταβολή των αυξήσεων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο θα γίνει αμέσως μετά την ψήφιση του. Το ίδιο θα συμβεί και με τα αναδρομικά. Με άλλα λόγια, εφόσον το νομοσχέδιο ψηφισθεί το αργότερο έως τα μέσα ή προς τα τέλη του επόμενου μήνα, οι σχεδιαζόμενες αυξήσεις θα δοθούν μαζί με τις συντάξεις του Μαρτίου, δηλαδή στα τέλη Φεβρουαρίου (για τις κύριες συντάξεις) και στις αρχές Μαρτίου (για τις επικουρικές συντάξεις).

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ:

Απάντηση