OIKONOMIKAΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν το 2020 οι δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια

Με νέα δεδομένα για τους δανειολήπτες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχει μπει το 2020. Οι χρόνοι τρέχουν πλέον με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες εν όψει των τιτλοποιήσεων που θα μεταβιβαστούν στον “Ηρακλή” και της διαμόρφωσης ενός νέου πτωχευτικού πλαισίου που θα καταργήσει όλες τις επιμέρους διατάξεις για ρυθμίσεις οφειλών και την προστασία της πρώτης κατοικίας από την 1η Μαΐου.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις πωλήσεις κόκκινων δανείων και στους πλειστηριασμούς (55.486 πλειστηριασμοί έχουν ήδη αναρτηθεί και 557 είναι προγραμματισμένοι για την εβδομάδα από 8/1/2020) που θα επισπεύσουν οι τράπεζες.

Ξεπερνούν τις 39.000 οι αιτήσεις για προστασία της α΄ κατοικίας
Η επίσπευση των αναγκαστικών μέτρων, ωστόσο, δεν αίρει τον κανόνα για τις τράπεζες που είναι η εξυγίανση μη εξυπηρετούμενων δανείων μέσω γενναίων, πια, ρυθμίσεων. Στην κατεύθυνση αυτή, τράπεζες και Δημόσιο δεν σταματούν να προβάλλουν τις δυνατότητες ευνοϊκών ρυθμίσεων οφειλών, με κρατική επιδότηση, που προσφέρει ο νόμος 4605/2019 για την προστασία της πρώτης κατοικίας και οι οποίες θα παύσουν να υφίστανται μετά τις 30 Απριλίου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Απάντηση