ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

καθημερινή φροντίδα του δέρματος

καθημερινή φροντίδα του δέρματος

Γιώτα Αρχοντίδου Αισθητικός ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών Συνεργάτης στην εταιρεία de Vil perfum στη Θεσσαλονίκη

Το δέρμα αποτελεί το όριο μεταξύ εξωτερικού και εσωτερικού περιβάλλοντος και οι λειτουργίες του είναι ζωτικές για τη διατήρηση της καλής υγείας αλλά και της ίδιας της ζωής. Η συστηματική και σωστή φροντίδα του δέρματος μας εξασφαλίζει γοητευτική εξωτερική εμφάνιση και προστασία του συνόλου του οργανισμού μας.

Η κατάσταση του δέρματος επηρεάζεται από ποικίλους παράγοντες: την περιποίηση του ή όχι με καλλυντικά, τον ήλιο., τη μόλυνση του περιβάλλοντος, τη διατροφή, το κάπνισμα, το άγχος, τη λήψη φαρμάκων, την κατάσταση της υγείας μας, την κληρονομικότητα.

Τα προβλήματα που συνήθως εμφανίζει ένα δέρμα είναι: υπερβολική ξηρότητα , λιπαρότητα, ακμή, ουλές, σημάδια, πανάδες, ευρυαγγείες, ρυτίδες, χαλάρωση. Η πρόληψη και σε αυτή την περίπτωση είναι βέβαια ό,τι καλύτερο, γι’ αυτό θα πρέπει να ακολουθούμε σε καθημερινή βάση τα παρακάτω βασικά βήματα φροντίδας:

1. Πλένετε πρωί και βράδυ το πρόσωπο και το λαιμό με ειδικό καθαριστικό, κατάλληλο για τον τύπο του δέρματος σας.

2. Η περιοχή των ματιών πρέπει να καθαρίζεται από τα προϊόντα μακιγιάζ με εξειδικευμένο προϊόν, γιατί τα καθαριστικά του προσώπου θα την αφυδατώσουν και θα κάνουμε πρόωρες ρυτίδες.

3. Ολοκληρώνουμε τον καθαρισμό πάντα με λοσιόν, κατάλληλη για τον τύπο του δέρματος μας.

4. Εφαρμόζουμε κρέμα ματιών γύρω από τα μάτια, η οποία ανάλογα με τις ανάγκες μπορεί να είναι απλή ενυδατική, αντιρυτιδική, συσφικτική, για μαύρους κύκλους ή πρηξίματα.

5. Εφαρμόζουμε κρέμα ημέρας το πρωί, η οποία καλό θα είναι να έχει αντηλιακά φίλτρα ακόμα και το χειμώνα. Κάτω από την κρέμα ημέρας μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα προϊόν αγωγής, δηλ. έναν ορό που να στοχεύει σε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα της επιδερμίδας: αποκατάσταση υγρασίας, αντιοξειδωτικό για τη φωτογήρανση, εξισσορόπηση λιπαρότητας κτλ.

6. Το βράδυ βάζουμε αντίστοιχα κρέμα νύχτας και προαιρετικά κάποιο ορό για σύσφιξη, αναδόμηση, θρέψη, λέυκανση κτλ. Να σημειώσουμε εδώ ότι η βραδυνή περιποίηση είναι ζωτικής σημασίας και δεν πρέπει να την ξεχνάμε…. Η μέρα του δέρματος μας ξεκινά από το προηγούμενο βράδυ!!

Δώστε χρόνο λοιπόν στη φροντίδα της επιδερμίδας σας. Θα είστε λαμπερή και γεμάτη αυτοπεποίθηση!

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο fb Giota Archontidou

Απάντηση