ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αυτό είναι το νέο εμπορικό σήμα και το σποτ των Μακεδονικών προϊόντων

Μετά την παρουσίαση του εμπορικού σήματος των Μακεδονικών προϊόντων από το ΣΕΒΕ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της συμφωνίας των Πρεσπών και τη στήριξη των επιχειρήσεων της Μακεδονίας.

Το νέο συλλογικό εμπορικό σήμα των μακεδονικών προϊόντων, το οποίο θα αποτελεί τη «σφραγίδα» που θα τα συνοδεύει στις διεθνείς αγορές, παρουσίασε σήμερα ο ΣΕΒΕ σε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη, στην οποία παρέστη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Είχα δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος ώστε να κατοχυρώσουν μία ενιαία συλλογική ταυτότητα, η οποία θα ξεχωρίζει τα προϊόντα τα οποία θα παράγονται από εδώ και στο εξής στη Μακεδονική γη” δήλωσε στη συνέχεια ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι “αυτό το καλαίσθητο σήμα το οποίο παρουσιάζεται σήμερα και το οποίο άμεσα θα κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Γραφείο στο Αλικάντε, επιτυγχάνει αυτό το σκοπό”. Δήλωσε σίγουρος ότι είναι ένα σήμα το οποίο θα αγκαλιαστεί από όλους τους παραγωγούς της Μακεδονίας, καλύπτει και τις τρεις περιφέρειες: της Ανατολικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής Μακεδονίας θα υποστηριχθεί από τις επιχειρήσεις και θα δώσει μια κεντρική ταυτότητα για τα Μακεδονικά προϊόντα.

“Μια ταυτότητα η οποία παραπέμπει, όπως βλέπετε, στο ένδοξο παρελθόν μας, αλλά ταυτόχρονα χαράσσει και με αυτοπεποίθηση το δρόμο για ένα πιο αισιόδοξο, για ένα πιο φωτεινό μέλλον” προσέθεσε, δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς οι οποίοι εργάστηκαν γι’ αυτό το σήμα και ευχόμενος να είναι τυχερό και καλοτάξιδο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τον επικεφαλής δημιουργικού στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, Στηβ Βρανάκη, και το Γραφείο του πρωθυπουργού για τη συμπαράστασή τους στην προσπάθεια δημιουργίας του σήματος.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η συνάντηση των επιτροπών των δύο χωρών για το ανοιχτό ακόμη ζήτημα των εμπορικών σημάτων. Για το ζήτημα είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών πριν από δέκα ημέρες και μένει ο ορισμός ημερομηνίας. Με την πρωτοβουλία του ΣΕΒΕ η ελληνική πλευρά επιδιώκει να προλάβει και να πιέσει για την επίλυση του θέματος με τα εμπορικά σήματα, το οποίο αναμφίβολα θα τεθεί και στη συνάντηση του κ.Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ σήμερα το απόγευμα.

Απάντηση