ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Χρόνια πολλά στη Δημοκρατία μας! Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!”

Κάθε 24 Ιουλίου, εορτάζουμε την Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας, μετά από την επτάχρονη δικτατορία των συνταγματαρχών.

Με αυτή την κορυφαία σε σημασία και συμβολισμό επέτειο, τιμούμε τους χιλιάδες των Ελλήνων, που με τον αγώνα τους, την ανυποταγή τους, τον πατριωτισμό τους, συνέβαλαν στην επάνοδο της Ελλάδας στο λαμπερό φως της Δημοκρατίας.

Στην περίοδο που ακολούθησε, η χώρα μας με πρωτεργάτη τον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή, διασφάλισε την εθνική ομοψυχία, άνοιξε τον δρόμο για την εθνική ανάταση και έβαλε τις βάσεις για τη σύγχρονη, ανεπτυγμένη και ισχυρή Ελλάδα.

Χρέος όλων μας, να θυμόμαστε ότι η Δημοκρατία δεν υπήρξε ποτέ δεδομένη αλλά έχει ανάγκη την καθημερινή συμμετοχή όλων μας στα κοινά, με πνεύμα σύνθεσης, συλλογικότητας, δικαιοσύνης, ισότητας και αξιοκρατίας, προκειμένου να ανθεί και να ισχυροποιείται.

Πυλώνες της Δημοκρατίας είναι να έχεις γνώμη και να αντέχεις γνώμη. Είναι η ανεξάρτητη και διακριτή λειτουργία των θεσμών, είναι η διάπλαση ενεργών και συνειδητοποιημένων πολιτών.

Χρόνια πολλά στη Δημοκρατία μας!
Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!

Λάζαρος Τσαβδαρίδης – Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας

Απάντηση