ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΛΛΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Νηπιαγωγείο-ντροπή στους Προμάχους Αριδαίας!

Μέσα σε ένα σχολείο – ντροπή, κάνουν μάθημα οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου Προμάχων, καθώς τα προβλήματα που καταγράφονται στο συγκεκριμένο κτίριο, είναι πολλά και πολύ σοβαρά.

Σύμφωνα με καταγγελίες των γονέων τα παιδιά τους είναι υποχρεωμένα να διδάσκονται κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες καθώς το κτίριο δεν πληρεί τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.

Το κτίριο του Νηπιαγωγείου παρουσιάζει σοβαρές φθορές, με το κυριότερο πρόβλημα να εντοπίζεται στην υγρασία και στην στέγη του κτιρίου.Οι επιφανειακές εργασίες που έγιναν στο σχολείο πρόσφατα από τον δήμο φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετές ώστε να δώσουν λύση σε ένα διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αλλά κυρίως οι μικροί μαθητές (40 περίπου) των Προμάχων.

Το συνολικό ποσό των 35.000 ευρώ περίπου που δαπανήθηκε για την συντήρηση του κτιρίου δεν ήταν αρκετό ώστε να λυθεί το πρόβλημα και φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο ήταν θέμα χρόνου τα προβλήματα να βγαίνουν στην επιφάνεια.Σε κάθε νεροποντή οι κουβάδες του σχολείου είναι πλέον απαραίτητοι και υποχρεωτικοί.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εκεί καθώς εδώ και λίγο καιρό ένας ακόμη πονοκέφαλος προστέθηκε στους γονείς των παιδιών καθώς ο βόθρος του Σχολείου άρχισε να κάνει την εμφάνιση του εντός των εκπαιδευτικών χώρων κάνοντας τα πράγματα άκρως επικίνδυνα για την υγεία των μαθητών.

Οι γονείς με δική τους πρωτοβουλία όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο έστειλαν δείγμα για ανάλυση και τα αποτελέσματα κάθε άλλο ενθαρρυντικά ήταν.Σας παραθέτουμε τις χημικές αναλύσεις καθώς και το μήνυμα της βιολόγου Κωνσταντίνας Τζιμοπούλου που έστειλε στους γονείς:

 

 

 

Tα αντανακλαστικά του Δήμου μπροστά σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα δούλεψαν αστραπιαία βρίσκοντας την λύση άμεσα όπως γίνεται συνήθως στην χώρα μας.Σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες γονέων η αίθουσα σφραγίστηκε και τα παιδιά συσσωρεύτηκαν σε μια αίθουσα με τους ιούς της γρίπης,τις ιώσεις αλλά και τα λήμματα της διπλανής αίθουσας να κλείνουν διακριτικά το μάτι σε μικρούς και μεγάλους.

Οι γονείς όπως ήταν αναμενόμενο αντέδρασαν σταματώντας τα παιδιά από το σχολείο Διαμαρτυρόμενοι παράλληλα στις τοπικές αρχές του Δήμου.

Σας παραθέτουμε παρακάτω αυτούσια μια από τις επιστολές διαμαρτυρίας των γονέων των μαθητών.

“SOS ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.
Απελπισμένοι οι γονείς των παιδιών του Νηπιαγωγείου Προμάχων από την εισροή μεγάλης ποσότητας νερού, ύστερα από τις έντονες βροχοπτώσεις εντός του κτιρίου του Νηπιαγωγείου, αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους εκεί γνωστοποιώντας τα προβλήματα στους αρμόδιους φορείς του Δήμου, της Πρωτοβάθμιας, του Υγειονομικού, ζητώντας Εισαγγελική παρέμβαση.
Οι εργασίες συντήρησης που πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο, δεν φαίνεται να απέδωσαν όπως άλλωστε είχαν τονίσει οι γονείς. Όσες επισκευές και αν γίνουν, δεν πρόκειται να βελτιώσουν την τόσο επιβαρυμένη από την υγρασία και την παλαιότητα τοιχοποιία του κτιρίου.
Και το αποτέλεσμα: Τα παιδιά μας (περίπου Σαράντα), να παραμένουν για πολλές ώρες σε περιβάλλον γεμάτο υγρασία, που το μόνο που σου προκαλεί, είναι δυσφορία και αναπνευστικά προβλήματα. Είναι τουλάχιστον ντροπή στα πρώτα σχολικά τους βήματα να έρχονται αντιμέτωπα με τριτοκοσμικές συνθήκες εκπαίδευσης. Παράλληλα, ο κίνδυνος να γλιστρήσει κάποιο από αυτά ελλοχεύει, καθώς παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών (έχουν στρώσει χαλιά, έχουν βάλει κουβαδάκια), αναπόφευκτα βρέχονται τα παπούτσια τους.
Οι υποσχέσεις για ανέγερση νέου κτιρίου μείναν δυστυχώς  υποσχέσεις.
ΔΩΣΤΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ”.

Το ρεπορτάζ μας όμως δεν σταματά εδώ καθώς ο Δήμος πήρε την απόφαση να στεγάσει τους μικρούς μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο του Χωριού προσωρινά μόνο που και εκεί το θέμα φαίνεται να κολλάει καθώς μετά από επικοινωνία με τους γονείς μας είπαν ότι Δήμος και Δημοτικό Σχολείο κινούνται με βήματα χελώνας με σκοπό να καθυστερήσουν όσο μπορούν την μετεγκατάσταση των μαθητών!

Αυτό που ζητούν οι γονείς είναι το αυτονόητο. Να ανεγερθεί καινούριο σχολείο στην περιοχή και όχι κάποια λύση ανάγκης.

 

 

 

Απάντηση