ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Eυχαριστήριο χριστουγεννιάτικο τραπέζι στους Ρουγκατσάρηδες πραγματοποίησε ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου (βίντεο+φωτο)

Ευχαριστήριο γλέντι πραγματοποίησε σήμερα στα γραφεία του ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου θέλοντας με αυτόν τον τρόπο ευχαριστήσει τους Ρογκατσάρηδες αλλά και όλους όσους βοηθούν ώστε ο σύλλογος να διατηρήσει τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής ζωντανά.

Η πρόεδρος κ.Μαρία Γάτου και το Δ.Σ του συλλόγου διοργάνωσαν μια άρτια εκδήλωση με άφθονη ποικιλία κρεάτων,κρασί και ζωντανή παραδοσιακή μουσική με ζουρνάδες και νταούλια.Οι μουσικοί Ψαθάς Δημήτρης,Ψαθάς Ευάγγελος και Γρηγορόπουλος Θωμάς βρέθηκαν στα γραφεία του συλλόγου για την βραδιά άλλα και για τις δραστηριότητες που ετοιμάζει ο σύλλογος το ερχόμενο διήμερο.

Πλούσιος σε δράση ο σύλλογος καθώς στις 16 Φεβρουαρίου θα γίνει ο ετήσιος καθιερωμένος χορός ενώ ακολουθούν και άλλες δραστηριότητες που θα γίνουν γνωστές σε λίγο καιρό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του συλλόγου:

25 Δεκεμβρίου στις 9:00  το πρωί στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στο Μακροχώρι, παίρνοντας την ευχή από τον πάτερ της ενορίας ξεκινούν για τους δρόμους και τα στενά του Μακροχωρίου υπό τον ήχο του ζουρνά για να μεταφέρουν την ευχή για καλή χρονιά, υγεία και καλή σοδειά.

26 Δεκεμβρίου τα Ρουγκάτσια θα βρίσκονται στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Μακροχώρι, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα ξεκινήσουν για τους δρόμους και τα στενά του χωριού με προορισμό την Γουρουνοχαρά στην πλατεία Παλαιού Ηρώου  στο Μακροχώρι Ημαθίας.
Ώρα έναρξης Γουρουνοχαράς  11:30 π.μ όπου θα υπάρχει άφθονο κρασί, χοιρινή τηγανιά και φυσικά μουσική για να γλεντήσει ο κόσμος με παραδοσιακή ορχήστρα.

27 Δεκεμβρίου στους δρόμους της Μέσης και του Διαβατού.

31 Δεκεμβρίου στην κεντρική οδό του Μακροχωρίου (Αριστοτέλους) από το Ε.Α.Κ. προς την τάφρο του 66

Σύνταξη-Επιμέλεια:Μανώλης Πεχλιβανίδης

Βίντεο:

Φωτορεπορτάζ:


 

 

Απάντηση