OIKONOMIKAΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Λίγο πριν κλείσει η χρονιά,ο οικονομολόγος-Λογιστής Μαυρίδης Γιάννης σας ενημερώνει.(βίντεο)

Καλεσμένος το πρωί της Δευτέρας 17/12 στο ΡΑΔΙΟ AVENA 97,7 και στην ενημερωτική εκπομπή ”ΠΡΩΙΝΕΣ ΜΑΤΙΕΣ” με τον Τάσο Καμπάνη ο οικονομολόγος – Λογιστή από την Αλεξάνδρεια, Μαυρίδης Γιάννης που ενημέρωσε τους ακροατές του σταθμού για θέματα οικονομικής φύσης και που αφορούν τόσο τα φυσικά πρόσωπα όσο και τους επιτηδευματίες.

Ο κος Μαυρίδης έκανε αναφορά στο κοινωνικό μέρισμα, στα τέλη κυκλοφορίας, στις αιτήσεις των συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά τους.Ανέφερε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με το επίδομα θέρμανσης ενώ υπενθύμισε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου μπορούν οι φορολογούμενοι να καλύψουν την υποχρέωση για αγορές με «πλαστικό» χρήμα και τις τυχόν ελλείψεις στα τεκμήρια τους.

Στη συνέχεια ο κος Μαυρίδης αναφέρθηκε σε ζητήματα που ενδιαφέρουν τους επιτηδευματίες και τους αγρότες. Συγκεκριμένα ενημέρωσε το κοινό για αλλαγές που έρχονται από 1/1/2019 στις ασφαλιστικές εισφορές των επαγγελματιών και στον χρόνο έκπτωσής τους, στο Τέλος Επιτηδεύματος κάποιων κατηγοριών αγροτών, στην τήρηση των βιβλίων ηλεκτρονικά και στην μετάταξη αγροτών από το Ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στο Κανονικό.

Απάντηση