ΑΓΡΟΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ για τα νωπά

Καϊλιάνης Βασίλειος – Τεχνολόγος Γεωπόνο

Xωρίς αλλαγές επί της ουσίας κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη «διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και άλλες διατάξεις».

Προστέθηκε το Άρθρο 18 που αφορά μεταβατικές τοποθετήσεις προϊσταμένων στις νέες οργανωτικές δομές και το άρθρο 19 που αφορά στην καταβολή στον  Ο.Α.Σ.Θ. της χρηματικής διαφοράς επί του κομίστρου.

Δεν περιελήφθησαν τα αιτήματα των αγελαδοτρόφων (Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής Ελλάδος, Ένωση Φυλής Holstein Ελλάδος) για ένταξη και των αλυσίδων λιανικής πώλησης για την αποπληρωμή των παραγωγών μάξιμουμ σε 60 ημέρες, όπως και η προσθήκη στο παράρτημα που αφορά την αποπληρωμή στο νωπό γάλα και των μεταποιημένων γαλακτοκομικών.

Αλλά ούτε και οι επισημάνσεις από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) για την εξαίρεση από το νομοσχέδιο της εμπορικής συνδιαλλαγής των παραγωγικών επιχειρήσεων με τις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, καθώς και της υποχρεωτικής αναγραφής της χώρας προέλευσης στα εισαγόμενα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Όπως και οι παρατηρήσεις που έκανε η ηγεσία της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ για τις Ομοσπονδίες αγροτικών συνεταιρισμών.

Διαβάστε το νομοσχέδιο όπως κατατέθηκε στη Βουλή

ΠΗΓΗ: agrotypos.gr

Απάντηση