ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Η Kομισιόν επιβεβαιώνει τους Έλληνες επιστήμονες που μίλησαν στον AVENA 97,7 για το θέμα των μολυσμένων αυγών!!!

Δεν πέρασε παρά μόνο μια εβδομάδα από την συνέντευξη με τίτλο ¨Καθησυχαστικοί οι Έλληνες επιστήμονες τροφίμων ως αναφορά το διατροφικό σκάνδαλο με τα αυγά στην Ολλανδία¨,(Δείτε εδώ) και η Ευρωπαϊκή επιτροπή εξέδωσε στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν τους Έλληνες επιστήμονες, στα οποία αναφέρεται ότι 15 είναι χώρες της Ε.Ε στις οποίες έχουν κυκλοφορήσει αυγά με την απαγορευμένη για χρήση σε αυτά δραστική ουσία Φιπρονίλη, μέσα στις οποίες δεν είναι η Ελλάδα!!!
Σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση της Κομισιόν οι χώρες αυτές είναι:
1) Σουηδία
2) Γαλλία
3) Βρετανία
4) Αυστρία
5) Ιρλανδία
6) Ιταλία
7) Λουξεμβούργο
8) Πολωνία
9) Ρουμανία
10) Σλοβακία
11) Σλοβενία
12) Βέλγιο
13) Ολλανδία
14) Γερμανία
15) Δανία
Επίσης, στον κατάλογο των χωρών που έχουν λάβει μολυσμένα αυγά περιλαμβάνονται και η Ελβετία με το Χονγκ Κονγκ ενώ τελευταία δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για αντίστοιχη χρήση της ουσίας σε κότες αυγοπαραγωγής στην Ταϊλάνδη.

Υπενθυμίζουμε ότι στην ενδιαφέρουσα αυτή συνέντευξη (είχε πολύ μεγάλη απήχηση σε όλους εσάς και σας ευχαριστούμε γι΄αυτό) που μας έδωσαν οι κ.κ. Ζαφειριάδης Θωμάς, Κτηνίατρος-Τεχνολόγος Τροφίμων MSc. και διαχειριστής της αγροδιατροφικής εταιρείας ESTIA LAB I.K.E. με έδρα τη Θεσσαλονίκη, και Μαρίνα Πούλιου, Τεχνολόγος Τροφίμων MSc., καθηγήτρια Ι.Ε.Κ. και Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ) με έδρα την Αθήνα, εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί όσον αφορά το διατροφικό σκάνδαλο με τα αυγά, λέγοντάς μας ότι ως επί το πλείστον οι Έλληνες αυγοπαραγωγοί λόγω του υψηλού κόστους αυτών των ουσιών – φαρμάκων και της οικονομικής κρίσης που μαστίζει αυτούς και την χώρα μας δεν χρησιμοποιούν ουσίες όπως η Φιμπρονίλη ως φάρμακα για Τσιμπούρια, Ψύλλους και άλλα ακάρεα στα πουλιά και ότι, λόγω της πλήρη αυτάρκειας της χώρας μας σε αυγά (106%), στην ουσία δεν γίνονται εισαγωγές από την Ε.Ε. με αποτέλεσμα να μην έχουμε ως χώρα πρόβλημα, με εξαίρεση ίσως (κάτι που ευτυχώς δε συνέβει) πιθανές εισαγωγές αυγών ή προϊόντων που φέρουν ως ένα από τα κύρια συστατικά το αυγό.

Ως AVEVA.GR και AVENA RADIO 97,7 αποδυκνείουμε για μία ακόμη φορά ότι δεν κάνουμε συνεντεύξεις ¨εντυπωσιασμού¨ αλλά συνεντεύξεις με καταρτισμένους και καταξιωμένους επιστήμονες στο αντικείμενο τους, με σκοπό πάντα την έγκαιρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση όλων των αναγνωστών και ακροατών μας σε ιστοσελίδα και ραδιόφωνο, και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να πράττουμε το ίδιο και στο εγγύς μέλλον.

Απάντηση