Παραολυμπιακοί – Στίβος: «Χρυσός» ο Στεφανουδάκης στον ακοντισμό

Και χάλκινο από τον Δημήτρη Μπακοχρήστο στην άρση βαρών – Τα τέσσερα μετάλλια έφτασε η Ελλάδα  – Το χρυσό του Στεφανουδάκη συνοδεύτηκε και από ρεκόρ αγώνων

Οι επιτυχίες της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο συνεχίζονται καθώς στα μισά της δεύτερης ημέρας των Αγώνων πανηγυρίσαμε το δεύτερο χρυσό μας μετάλλιο και τρίτο συνολικά στη διοργάνωση.

Μετά τη χθεσινή πρωτιά του Θανάση Κωνσταντινίδη και την 3η θέση του Δημήτρη Ζησίδη στην σφαιροβολία, ο Μανώλης Στεφανουδάκης κατέκτησε σήμερα την πρώτη θέση στον τελικό του ακοντισμού στην κατηγορία F54.

Ο Στεφανουδάκης, ο οποίος ήταν τρίτος στο Λονδίνο ξεκίνησε εντυπωσιακά τον τελικό καθώς στην πρώτη κιόλας βολή έστειλε το ακόντιο στα 29.45μ. δημιουργώντας και νέο ρεκόρ Παραολυμπιακών Αγώνων. Ο Στεφανουδάκης είχε άλλες τέσσερις έγκυρες βολές που μετρήθηκαν 29.42μ., 27.47μ., 28.02μ. και 28.84μ., χωρίς κανείς από τους αντιπάλους του να μπορέσουν να τον πλησιάσουν με τον Σεπέδα Φέλιξ από το Μεξικό να κατακτά τη 2η θέση και την 3η ο Τρίπιτς από την Λευκορωσία!

Απάντηση