Πανηγυρική πρόκριση στους «8» για την εθνική πόλο ανδρών!!

Ο πρώτος στόχος της εθνικής υδατοσφαίρισης ανδρών επιτεύχθηκε, και μάλιστα πανηγυρικά, στο Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε με απρόσμενη άνεση 9-4 της οικοδέσποινας (και μέχρι τώρα αήττητης) Βραζιλίας, για την 4η αγωνιστική, εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης και κρατάει πλέον στα χέρια του την πρωτιά του Α΄ ομίλου.

Θα την εξασφαλίσει εφόσον νικήσει την Κυριακή (20:10) την Αυστραλία, όμως στην πραγματικότητα αυτό το ματς μικρή σημασία έχει. «Όλα τα λεφτά» για την ελληνική ομάδα είναι ο προημιτελικός της Τρίτης κι εκεί οι παίκτες του Θόδωρου Βλάχου θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν εμφάνιση ανάλογη της αποψινής (ή εκείνης των ισοπαλιών με Σερβία και Ουγγαρία).

Η «διάβασε» τέλεια την ομάδα του Ράτκο Ρούντιτς και έδειξε τον τρόπο να εξουδετερωθεί, και μάλιστα σχετικά εύκολα. Με συνεχή πίεση στον Φελίπε Περόνε, που είναι ο κινητήριος μοχλός των γηπεδούχων, και κλείσιμο στα 2μ., ώστε να μην πάει η μπάλα στον πολύ επικίνδυνο Βρλιτς, οι διεθνείς «βραχυκύκλωσαν» πλήρως τους Βραζιλιάνους, που δεν βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν.

Το πρωτοφανές -για τέτοιο επίπεδο- 0/12 στον παίκτη παραπάνω και η σταθερότητα του Φλέγκα σε ακόμη ένα ματς αποτελείωσαν τη «σελεσάο». Στην επίθεση η ελληνική ομάδα δεν έκανε σπουδαίο παιχνίδι, αλλά βρήκε λύσεις, έστω κι αν ο Άγγελος Βλαχόπουλος (πρώτος σκόρερ του τουρνουά πριν τα σημερινά παιχνίδια) έμεινε «άσφαιρος». Την αρχή έκανε ο Χρήστος Αφρουδάκης, με μία καταπληκτική ασίστ στον Φουντούλη και ένα δικό του γκολ από την περιφέρεια, τη «σκυτάλη» πήραν στη συνέχεια ο Γούνας και ο Δερβίσης, που σκόραρε δύο φορές από το δοκάρι στον παίκτη παραπάνω, και η ελληνική ομάδα άρχισε να ξεφεύγει στο σκορ: 4-1 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, 6-2 στα μέσα της τρίτης και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, καθώς οι Βραζιλιάνοι πέταξαν γρήγορα «λευκή πετσέτα».

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Φουντούλης (φουνταριστός), 1-1 Βρλιτς (φουνταριστός), 2-1 Αφρουδάκης (περιφέρεια), 3-1 Γούνας (περιφέρεια), 4-1 Γεννηδουνιάς (π.π.), 4-2 Ντα Κόστα Ε Σίλβα (περιφέρεια), 5-2 Δερβίσης (π.π.), 6-2 Δελακάς (περιφέρεια), 6-3 Περόνε (περιφέρεια), 7-3 Γούνας (π.π.), 7-4 Ντα Κόστα Ε Σίλβα (περιφέρεια), 8-4 Δερβίσης (π.π.), 9-4 Φουντούλης (πέναλτι).
Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-1, 3-2, 2-0

Η εθνική είχε 4/10 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, τρία γκολ από την περιφέρεια και ένα από θέση φουνταριστού. Η Βραζιλία είχε 0/12 με παίκτη παραπάνω, τρία γκολ από την περιφέρεια και ένα από θέση φουνταριστού.
Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Ντα Κόστα Ε Σίλβα (5΄55΄΄ πριν τη λήξη της αναμέτρησης), ο Δερβίσης (5΄08΄΄ πριν το τέλος του ματς), ο Δελακάς (3΄12΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα) και ο Φουντούλης (13΄΄ πριν τη λήξη).

Διαιτητές: Μαργκέτα (Σλοβενία), Ναούμοφ (Ρωσία)

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Θόδωρος Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης, Δερβίσης 2, Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Ποντικέας, Αφρουδάκης 1, Δελακάς 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανόπουλος (δεν έπαιξε).
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Ράτκο Ρούντιτς): Σόρο, Κριβέλα, Φράνκο, Αλόνσο, Σαλέμι, Ονέτο Γκόμες, Μπάτσες, Ντα Κόστα Ε Σίλβα 2, Ρότσα, Περόνε 1, Γκιμαράες, Βρλιτς 1, Αντονέλι

Βλάχος: «Ονειρευόμαστε να παίζουμε όπως απέναντι στην Βραζιλία»

Ικανοποιημένος από την πρόκριση στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά του Ρίο, αλλά κυρίως από την εμφάνιση της εθνικής υδατοσφαίρισης των ανδρών στο παιχνίδι με τη Βραζιλία, εμφανίστηκε ο Θόδωρος Βλάχος λίγο μετά τη λήξη του αγώνα. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε αρχικά: «Αυτή η νίκη σήμανε πρόκριση για εμάς στην επόμενη φάση. Εχουμε ακόμη ένα ματς, με την Αυστραλία, για τον όμιλό μας, μπορούμε κι από αυτό να βγάλουμε συμπεράσματα, όμως κυρίως θα μάθουμε από την τελευταία αγωνιστική ποιον θα έχουμε αντίπαλο στα χιαστί της οκτάδας. Εμείς δείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά και σωματικά και θέλουμε να “διαβάσουμε” καλά τον αντίπαλό μας στα προημιτελικά για να καταφέρουμε την πρόκριση και στην τετράδα».

Ο προπονητής της εθνικής δεν έκρυψε ότι ο ίδιος και οι παίκτες του κάνουν όνειρα για μία θέση στο βάθρο, έσπευσε όμως να προσθέσει ότι «… ονειρευόμαστε να παίζει η ομάδα μας με τον τρόπο που παίξαμε σήμερα. Με πάθος και με πειθαρχία. Αν τα κάνουμε όλα αυτά σε κάθε παιχνίδι, θα καταφέρουμε κάτι. Δε θέλω να βάζω το μυαλό μου να ονειρεύεται μακριά. Κάθε βήμα είναι δύσκολο. Πρέπει να προετοιμαστούμε για το χιαστί παιχνίδι».

 

Απάντηση