-Από Δευτέρα μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για καταπάτηση ιδιοκτησίας
-Αγρότης ισχυρίζεται ότι ο Καλαϊτζίδης μπήκε αυθαίρετα στο χωράφι του και θέλει να το κάνει νεκροταφείο ζώων!!!
Όταν το ένα λάθος αντί να το διορθώσεις το συμπληρώνεις με σειρά λαθών τότε το αποτέλεσμα, μοιραία, είναι ένα τεράστιο λάθος που αν μη τι άλλο αποδεικνύει με μεγαλοπρέπεια ότι είσαι ακατάλληλος για…..
μια θέση ευθύνης όπως αυτή του νομάρχη Ημαθίας. Ο Κ. Καλαϊτζίδης αμέσως μετά την αποκάλυψη που κάναμε, την αποκάλυψη των λανθασμένων χειρισμών του και των παραλείψεων, της έλλειψης προνοητικότητας και έγκαιρης αντιμετώπισης του κινδύνου της οζώδους δερματίτιδας έχει στηλώσει τα πόδια του και επιμένει να δημιουργήσει νεκροταφείο ζώων στο αγρόκτημα με τον αριθμό 937 στα διοικητικά όρια της άλλοτε κοινότητας Κυψέλης και το οποίο γειτνιάζει με τον οικισμό Παλιάμπελα που ανήκει διοικητικά στον δήμο Αιγινίου (Πύδνας- Κολινδρού).
Μέσα σε ένα τριήμερο έχουν προκύψει καταιγιστικές εξελίξεις αφού ο σχεδιασμός της Νομαρχίας Ημαθίας θα πρέπει να έγινε στο …ποδάρι και κανείς δεν ήταν ενήμερος με αποτέλεσμα να έχουν ξεσηκωθεί όλοι, να έχει ξεφύγει το ζήτημα από τα όρια της Ημαθίας και να απασχολεί και την Πιερία υπό την έννοια ότι έχει εμπλακεί ένας δήμος, ο δήμος Αιγινίου και η εκεί νομάρχης, η κ. Μαυρίδου.
Γιατί όλα αυτά; Γιατί οι υπηρεσίες της Νομαρχίας πήγαν και έκαναν τομές σε ένα χωράφι που είναι εδώ και 80 χρόνια ιδιοκτησία ενός Κολινδρινού ονόματι Πάσχου που διακατέχεται με τίτλους επίσημους, δηλώνεται στο ΟΣΔΕ, παίρνει επιδοτήσεις και καλλιεργείται. Βέβαια, οι υπηρεσία που πήγε και έκανε διατομές βρήκε μέσα στο χωράφι καλαμιές διότι είχε θερίσει το στάρι του ο αγρότης Δημήτρης Πάσχος που μίλησε στα «Τοπικά Χρονικά» και με έντονο ύφος και κατηγορηματικό τρόπο είπε ότι την Δευτέρα θα προβεί σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για καταπάτηση ιδιοκτησίας και θα κινηθεί νομικά με υποβολή ασφαλιστικών μέτρων ώστε να σταματήσει κάθε διαδικασία. Μάλιστα ο αγρότης που είναι και ο ιδιοκτήτης του χωραφιού είπε στον διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Ημαθίας κ. Κουβακά ότι θα προχωρήσει σε μήνυση και πήρε την απάντηση ότι ο χώρος αυτός υποδείχτηκε από την Κτηματική Υπηρεσία της Νομαρχίας (Πολεοδομία). Τώρα, πως γίνεται ένας ιδιώτης να έχει συμβόλαια και να δηλώνει το χωράφι του και στους χάρτες του κράτους να φαίνεται ότι είναι δημόσιο δεν μπορώ να το εξηγήσω.
Στο θέμα πήρε μέρος με άμεσο τρόπο ο αντιδήμαρχος Αιγινίου κ. Κακάνης που επικοινώνησε τόσο με την κ. Μαυρίδου (νομάρχη Πιερίας) όσο και με τον νομάρχη Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδη λέγοντάς τους ότι αυτό που πάει να γίνει είναι παράνομο και ότι θα αντιδράσει τόσο ο δήμος όσο και η τοπική κοινωνία του Κολινδρού που έχει ξεσηκωθεί και είναι αποφασισμένη ένα σημαντικό τμήμα της να εμποδίσει με την φυσική της παρουσία στον εν λόγω χώρο κάθε εργασία κατασκευής νεκροταφείου ζώων και μάλιστα αρρώστων ζώων.
Από την πλευρά της η νομάρχης Πιερίας φέρεται να δήλωσε στις παραστάσεις που δέχτηκε από κατοίκους και τον αντιδήμαρχο ότι θα κάνει ότι μπορεί ώστε να σταματήσει κάθε εξέλιξη της υπόθεσης και δεσμεύτηκε ότι θα συναντηθεί την Δευτέρα με τον συνάδελφό της Καλαϊτζίδη για να συζητήσουν το θέμα.
Στο ζήτημα ενεπλάκη σήμερα και ο Μητροπολίτης Ημαθίας Παντελεήμων που υποψιάστηκε ότι μπορεί το αγρόκτημα αυτό που επελέγη για νεκροταφείο να είναι είτε σε διεκδίκηση από την εκκλησία είτε να βρίσκεται πολύ κοντά στην δική του ιδιοκτησία δεδομένου ότι το μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου Σφηνίτσης βρίσκεται σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου. Ο μητροπολίτης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Καλαϊτζίδη σήμερα το μεσημέρι και είχαν μια έντονη και «θερμή» συνομιλία με τελική κατάληξη την δήλωση του νομάρχη Ημαθίας προς τον μητροπολίτη ότι «δεν κάνω πίσω, θα συνεχίσω και θα κάνω εκεί το νεκροταφείο, εκεί θα θάψω τα ζώα».
Είναι φανερό ότι η πολιτική ανεπάρκεια του Καλαϊτζίδη συσσώρευσε ένα βουνό προβλήματα και τώρα καλείται να τα λύσει. Αλλά με τέτοιες συμπεριφορές δε λύνονται προβλήματα, απεναντίας, δημιουργούνται και άλλα….
http://xronikagr.blogspot.gr/

Απάντηση