Οι πρώτες ρυτίδες… Και τώρα τι κάνεις;

Ξυπνάτε ένα πρωί και ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι φτάσατε στο κατώφλι των 24+ ετών και σας πιάνει πανικός για να προλάβετε τις ρυτίδες και την εμφάνιση των πρώτων γραμμών κάτω από τα μάτια. Είναι αλήθεια ότι οι ρυτίδες με τα χρόνια θα πληθαίνουν στο πρόσωπό σας, και οφείλετε να συμφιλιωθείτε με αυτές. Αντί, όμως, να τις παρακολουθείτε να αυξάνονται, μπορείτε να λάβετε δράση και μάλιστα χωρίς πολυέξοδους τρόπους και επεμβατικές διαδικασίες. Σε περίπτωση που το DNA σας είναι καλό και τηρήσετε τα ακόλουθα βήματα τότε θα αργήσετε να δείτε το πέρασμα του χρόνου στο δέρμα σας.

1. Πίνετε πολύ νερό. Όπως όλοι ξέρουμε, το νερό αποτελεί πολύτιμη πηγή ζωής και η έλλειψή του καταστρέφει τα κύτταρα, ενώ οι ιστοί χάνουν την ελαστικότητά τους και το δέρμα τη σφριγηλότητά του. Συνιστάται οκτώ με δέκα ποτήρια την ημέρα γιατί θα κρατήσουν την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη και ελαστική, ώστε να μην δημιουργούνται οι προϋποθέσεις  για την εμφάνιση ρυτίδων.

2. Φοράτε οπωσδήποτε κρέμα με αντηλιακή προστασία με δείκτη 50 SPF. Ο χειρότερος εχθρός της επιδερμίδας σας είναι ο ήλιος, ο οποίος καταστρέφει την ελαστίνη και το κολλαγόνο και ανοίγει τον δρόμο στη δημιουργία «γραμμών». Οι ειδικοί συστήνουν να μην κυκλοφορούμε ποτέ χωρίς δείκτη προστασίας, πόσο μάλλον το καλοκαίρι που ο ήλιος καίει. Επιπρόσθετα, για περισσότερη προστασία μπορείτε να φοράτε την ενυδατική σας και από πάνω να εφαρμόζετε αντηλιακή κρέμα, ιδιαίτερα αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή. Βέβαια, σε λιπαρό δέρμα καλύτερα να αποφεύγετε την επιβάρυνσή του.

3. Αποφύγετε τις χημικές δίαιτες. Το πρόσωπό σας χαλαρώνει και η δημιουργία ρυτίδων γίνεται πιο εύκολη όταν χάνετε απότομα κιλά. Φροντίστε να μην αυξομειώνεται το βάρος σε μικρό χρονικό διάστημα.

4. Καθαρίζετε το πρόσωπό σας καθημερινά και βάζετε μάσκες. Πιο ειδικά, πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα με ειδικά για την επιδερμίδα σας προϊόντα και να το καθαρίζετε πάντα όταν γυρνάτε στο σπίτι, αν έχετε βαφτεί ή και όχι. Επίσης, να χρησιμοποιείτε μάσκες ομορφιάς για τον καθαρισμό του προσώπου σας και για λάμψη στο πρόσωπο σας 2 φορές την εβδομάδα.

5. Μην ξεχνάτε την ενυδατική κρέμα ημέρας πάντα πρωί και βράδυ αλλά και τηνκρέμα ματιών σας με αντιρυτιδική δράση σε συνδυασμό με το serum ενδιάμεσα.

Οι πρώτες ρυτίδες… Και τώρα τι κάνεις;6. Βάλτε στη διατροφή αντιοξειδωτικές τροφές. Παράγεται κολλαγόνο που είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της νεότητας της επιδερμίδας σας, ενώ καταστρέφονται οι ελεύθερες ρίζες. Οπότε καταναλώνετε πράσινο τσάι, όσπρια, φρούτα, λιπαρά ψάρια, λαχανικά. Πείτε όχι στη ζάχαρη, στο αλκοόλ , στον καφέ και στο τσιγάρο. Αυξήστε την πρόσληψη των βιταμινών A, C και E, Κ που αποτελούν ασπίδα ενάντια στις ρυτίδες.

8. Να είστε προσεκτικοί όταν διαλέγετε  τις κρέμες σας. Τα βασικά συστατικά που πρέπει να περιέχουν είναι: βιταμίνη Α, ρετινόλη, βιταμίνη Β3, βιταμίνη C, L-ασκορβικό οξύ, βιταμίνη Ε, ασκορβικό εστέρα του παλμιτικού οξέως, ασκορβικό φωσφορικό άλας μαγνησίου. Μπορείτε να προτιμάτε κρέμες φυτικές με πράσινο τσάι, λυκοπένιο, συνένζυμο Q-10, κολλαγόνο.

Απάντηση