Maxi φούστες: Πώς να τις φορέσετε την άνοιξη

Κάθε άνοιξη και καλοκαίρι οι μακριές φούστες κυριαρχούν στις τάσεις της μόδας και το 2016 δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι maxi φούστες είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας το οποίο αν φορεθεί με τον σωστό τρόπο προσθέτει σε μια πιο θηλυκή σιλουέτα και καλύπτει ατέλειες.

Τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο ρούχο μπήκε στην καθημερινότητά μας και έπαψε να αποτελεί κομμάτι μόνο για «καλές περιπτώσεις». Η ποικιλία των υφασμάτων και των σχεδίων κάλυψε κάθε γούστο: ψηλόμεσες, denim, κλασσικές. Η ποικιλία των πιθανών συνδυασμών με αθλητικά jackets, cropped tops, πουλόβερ, see-through blouses, ethnic tunics επέτρεψε σε όλες  μας να κατακτήσουμε ένα αγαπημένο look.

Συμβουλές:

1. Οι μακριές φούστες δείχνουν πιο όμορφες με έναζευγάρι πλατφόρμες, ανοιξιάτικα μποτάκια ή σανδάλια. Με τα συγκεκριμένα είδη παπουτσιών  τα πόδια φαίνονται  πιο μακριά  και το αποτέλεσμα πιο κομψό.

2. Για look γραφείου, μπορείτε απλά να φροντίσετε το ύφασμα της φούστας να είναι πιο βαρύ και σοφιστικέ και να κρατήσετε το τοπ πιο απλό. Αποφύγετε όμως υλικά όπως μετάξι και οργάντζα, τα οποία «κολλάνε» στο σώμα και όχι απλά δεν κολακεύουν, αλλά έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

3. Προσοχή στα αξεσουάρ και στο make up. Επειδή το βάρος της εμφάνισης πέφτει στην εντυπωσιακή φούστα, δεν πρέπει να το παρακάνετε με βαριά αξεσουάρ. Ένα ζευγάρι μακριά σκουλαρίκια ή ένα μακρύ κολιέ (όχι και τα δύο μαζί) αρκεί. Επίσης κρατείστε ελαφριούς τόνους στο μακιγιάζ σας.

4. Όσον αφορά το ύψος της φούστας εάν είστε ψηλές προτιμήστε μία μέχρι τοναστράγαλο. Επίσης ένα μικρό σκίσιμο στο πλάι της φούστας πάντα κολακεύει.

 

 

Απάντηση