Δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας για την επαναλειτουργία της ΕΝΚΛΩ

Σήμερα 12/4/2016 ανακοινώθηκε από την Γραμματεία Συντονισμού της Κυβέρνησης (Υπουργός Α. Φλαμπουράρης) η δημιουργία εννεαμελούς ομάδας 7 επιστημονικών συμβούλων 5 συναρμοδίων Υπουργείων καθώς και 2 εμπειρογνωμόνων με στόχο την ” αξιολόγηση και την τελική διαμόρφωση του επιχειρησιακού σχεδίου για την επαναλειτουργία εγκαταστάσεων της υπό πτώχευση «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας ΑΕ» ΕΝ.ΚΛΩ ΑΕ”
Η σημερινή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα συγκροτημένου σχεδιασμού των Υπουργείων Εργασίας και Επικρατείας καθώς και της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης.
Μαζί με τις κινήσεις που έχουν προηγηθεί , δηλαδή την επίσημη κατάθεση του επιχειρησιακού σχεδίου από πλευράς των εργαζομένων (2015) ,καθώς και την παύση πλειστηριασμών πτωχευτικής περιουσίας από πλευράς Κυβέρνησης (2016), δημιουργείται ένα πλαίσιο ικανό ώστε να ολοκληρωθούν εμπρόθεσμα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, που θα κάνουν πραγματικότητα την επαναλειτουργία 3 μεγάλων βιομηχανικών μονάδων σε Κομοτηνή και Νάουσα.
Πρέπει σε αυτό το σημείο να τονισθεί, ότι η υπομονή και επιμονή μαζί με τις δημιουργικές προτάσεις αλλά και τις κινητοποιήσεις ,όλων των συναδέλφων της ΕΝ ΚΛΩ , κράτησαν ζωντανή εδώ και 8 χρόνια την ελπίδα να ξαναδημιουργηθούν θέσεις εργασίας στις πόλεις μας.
Σε αυτή μας την συνεχή μας προσπάθεια οφείλουμε ένα ευχαριστώ σε όλους τους φορείς ,βουλευτές πρώην και νυν διαφόρων κομμάτων, τοπική αυτοδιοίκηση, απλούς πολίτες που μας στηρίζουν , αλλά κυρίως στο ανώνυμο πλήθος τεχνοκρατών που μας προσφέρει τις εξειδικευμένες γνώσεις του χωρίς κανένα όφελος όλα αυτά τα χρόνια.
Με αυτή την τακτική (υπομονή , επιμονή, τεχνοκρατική τεκμηρίωση , κοινωνική στήριξη), αλλά και την συντεταγμένη αντίδραση σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης των προσπαθειών μας θα συνεχίσουμε , πιστεύοντας ότι η επαναλειτουργία της ΕΝ ΚΛΩ είναι κοντά.

 

Γιάννης Μουσουλίδης

Απάντηση