ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ….Χίος: Οι μετανάστες «απέδρασαν» από το hotspot

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει επέμβει για να τους εμποδίσει αλλά αρκείται στην παρακολούθηση και ουσιαστικά στην καθοδήγησή τους προς την πόλη

Πορεία προς την πόλη της Χίου πραγματοποιούν αυτή την ώρα πάνω από 500 πρόσφυγες και μετανάστες που έφυγαν μέσα από το κέντρο κράτησης, στην περιοχή του Χαλκείος.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης οι πρόσφυγες – άντρες, γυναίκες και παιδιά με όλα τα υπάρχοντά τους – άνοιξαν τα συρματοπλέγματα και χωρίς να συναντήσουν εμπόδιο από την αστυνομική δύναμη που επιτηρεί το hotspot στη ΒΙΑΛ άρχισαν τη μεγάλη πορεία τους.

Αυτή τη στιγμή κατευθύνονται πεζή προς την πόλη -διανύοντας μια απόσταση επτά περίπου χιλιομέτρων- και συγκεκριμένα προς το δημοτικό καταυλισμό της Σούδας στην τάφρο του κάστρου, συνοδεία περιπολικών της Αστυνομικής διεύθυνσης Χίου προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει επέμβει για να τους εμποδίσει αλλά αρκείται στην παρακολούθηση και ουσιαστικά στην καθοδήγησή τους προς την πόλη, σε μια προσπάθεια η πορεία τους να είναι χωρίς επεισόδια και ειρηνική.

Μαχαιρώματα και επεισόδια το βράδυ της Πέμπτης

Το κέντρο κράτησης θύμιζε καζάνι που βράζει αφού οι συγκρούσεις μεταξύ διαφόρων ομάδων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.  Η συνύπαρξη μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων για μεγάλο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα, αφού για μία ακόμη φορά Αφγανοί και Σύριοι συνεπλάκησαν άγρια μεταξύ τους, με αποτέλεσμα το Hotspot τα ξημερώματα της Παρασκευής να θυμίζει πεδίο μάχης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του politischios.gr μεμονωμένες ομάδες για άγνωστο λόγο ήρθαν σε αντιπαράθεση με αποτέλεσμα δύο άτομα να μαχαιρωθούν και να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο ενώ πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά σε κεφάλι και πόδια. Από την καταστροφική τους μανία δεν ξέφυγαν ούτε οι υποδομές του hotspot αφού έσπασαν ότι βρήκαν μπροστά τους.

Δείτε βίντεο: Επεισόδια και μαχαιριές στο κέντρο κράτησης της ΒΙ.ΑΛ.

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια διακοπής των επεισοδίων και προκειμένου να αποφευχθούν επιπλέον τραυματισμοί η Αστυνομία επιχείρησε να εισέλθει στον χώρο του πρώην εργοστασίου της ΒΙ.ΑΛ. με τη χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Μετά και τα τελευταία γεγονότα οι «Γιατροί του Κόσμου» ανακοίνωσαν ότι θα αποχωρήσουν από το hotspot της περιοχής. Αιτία αποτελούν τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ Σύρων και Αφγανών με αποτέλεσμα να καταστραφεί το ιατρείο, ενώ ποδοπατήθηκαν τα μηχανήματα με τη ζημιά να φτάνει τα 30.000 ευρώ.

Απάντηση