Αλβανία κατά Ελλάδας στη FIFA για σημαία της Βορείου Ηπείρου στο φιλικό με Μαυροβούνιο

Ο αγώνας είχε γίνει στο «Γ. Καραϊσκάκης» – Καμία ανησυχία, λέει η ΕΠΟ

Η παρουσία μιας μεγάλης σημαίας της Βορείου Ηπείρου, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Αλβανών, δίνει αφορμή στην ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της γειτονικής μας χώρας να στραφεί κατά της Ελλάδας και να καταγγείλει στη FIFA το περιστατικό που φέρεται να συνέβη στο φιλικό της «γαλανόλευκης» με το Μαυροβούνιο στο «Γ. Καραϊσκάκης», περίπου ενάμιση χρόνο μετά το απίστευτο περιστατικό με τη σημαία της Μεγάλης Αλβανίας στο παιχνίδι Σερβία-Αλβανία, μέσα στην οποία απεικονίζονταν και αρκετά εδάφη από την Ελλάδα!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Αλβανοί, αναφέρεται πως:

«Η Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τη βαθιά της αγανάκτηση για την ανάδειξη των εξτρεμιστικών εθνικιστικών συμβόλων. Η εμφάνιση μίας γιγαντιαίας σημαίας στο γήπεδο, η οποία προκαλεί ένα πνεύμα ανοιχτού μίσους, δεν αντιπροσωπεύει μόνο μια ομάδα εξτρεμιστών οπαδών, αλλά και αποδεικνύει την έλλειψη στην οργάνωση και τη διοίκηση του παιχνιδιού από τη χώρα υποδοχής. Αυτά τα επεισόδια δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και παραβιάζουν τους κανόνες της FIFA.

Οι αρμόδιες επιτροπές της FIFA θα πρέπει να πάρουν θέση σχετικά με αυτή την υπόθεση προώθησης εθνικισμού, και δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα του Fair Play».

Καμία ανησυχία στην ΕΠΟ

Η παρουσία μιας μεγάλης σημαίας της Βορείου Ηπείρου (σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Αλβανών) έδωσε αφορμή στην ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της γειτονικής μας χώρας να στραφεί κατά της Ελλάδας, κάνοντας καταγγελία στην FIFA για το ματς Ελλάδας – Μαυροβούνιου. Στην ΕΠΟ δεν θεωρούν πως συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας για το θέμα αυτό. Εκτιμούν πως η καταγγελία της αλβανικής Ομοσπονδίας δεν έχει τύχη και ενώ διευκρινίζουν πως απλώς σηκώθηκε μία μεγάλη ελληνική σημαία και τίποτα περισσότερο… Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης πάντως στην ελληνική Ομοσπονδία δεν είχε φτάσει κανένα σχετικό έγγραφο.

Απάντηση