Απόστολος Τζιτζικώστας: «Στην Υγεία και στην Παιδεία δεν χωρούν εκπτώσεις» – Για το προσφυγικό: Ψυχραιμία και καλύτερη ενημέρωση

Την Ημαθία επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας όπου είχε ευρεία συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Νίκη Καρατζιούλα και Θεόφιλο Τεληγιαννίδη ενώ δέχτηκε και φορείς για ζητήματα που τους απασχολούν.
Συγκεκριμένα είχε συνεργασία με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων για το φλέγων θέμα του αγροτικού συνολικά.
ΤΟ κύριο θέμα στην ατζέντα της επίσκεψης ήταν το ΕΣΠΑ και η αξιοποίησή του και όπως δήλωσε μετά το Πάσχα θα υπάρξει στην Ημαθία ένα ενημερωτικό διήμερο ενημέρωσης για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Μετά το τέλος των συναντήσεων ο κ. Τζιτζικώστας παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας και των Περιφερειακών Συμβούλων ενημέρωσε τα τοπικά ΜΜΕ.
Όπως είπε, τα βασικά έργα αφορούν το Μουσείο της Βεργίνας, με ύψος χρηματοδότησης 4,3 εκ. ευρώ, το νοσοκομείο Βέροιας με χρηματοδότηση 4,7 εκατ. Ευρώ, τα οποία αποτελούν υπόλοιπο χρηματοδότησης και τη δημοπράτηση της μελέτης του έργου του οδικού άξονα Νάουσα – Πατρίδα 4χιλ. από τον κόμβο της Βέροιας.
Ταυτόχρονα ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι θα ξεκινήσει η μελέτη ώστε να αποκτήσει επιτέλους η Βέροια νέο διοικητήριο σε μια έκταση 42 στρεμμάτων που βρίσκεται δίπλα στο Νέο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας, ενώ συζητάει χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση την προοπτική επέκτασης του προαστιακού και της προαστιακής σύνδεσης Βέροιας – Θεσσαλονίκης.
Είπε ακόμη σχετικά με τους αγρότες ότι πάγια θέση είναι υποστηρικτική προς τα αιτήματά τους ενώ συζητείται νέος οργανισμός σε επίπεδο περιφέρειας και γι’ αυτό το λόγο αμέσως μετά είχε συνάντηση με τους εργαζομένους.
Αναφερόμενος στο επίκαιρο ζήτημα του προσφυγικού, ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι δεν μπορεί να σηκώνει όλο το βάρος η Κεντρική Μακεδονία και ότι ζήτησε και από την Κυβέρνηση να γίνει ισομερής κατανομή σε όλη την Ελλάδα.
Η Περιφέρεια είπε ο κ. Τζιτζικώστας στηρίζει με όσα μέσα διαθέτει την προσπάθεια διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος.
Απαντώντας σε ερωτήσεις τόνισε χαρακτηριστικά ότι στον τομέα της Υγείας και της Παιδείας δεν χωρούν εκπτώσεις.
Δήλωσε ότι θα αρχίσουν άμεσα οι ψεκασμοί για τα κουνούπια και ότι οι επόμενες συμβάσεις θα είναι τριετούς και όχι διετούς διάρκειας.
Σε ότι αφορά τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά την εγκατάσταση των προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας στην Αγία Βαρβάρα, ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι απαιτείται ψυχραιμία από όλους και ότι η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει την  ασφάλεια των πολιτών να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θέματα ασφαλείας και υγιεινής και να έχει καλύτερη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.
Επισήμανε ακόμα μια φορά ότι ανάλογες ενημερώσεις πρέπει να γίνουν σε όλη τη χώρα και ότι πρέπει να γίνει επιμερισμός σε όλη την επικράτεια ώστε να μην δέχεται όλο το βάρος μόνο η Κεντρική Μακεδονία.

Φωτογραφίες: Χρήστος Εμπορίδης, Photopallas, Συνεργάτης του Verianet.gr

Απάντηση