Βέροια: Παράσταση διαμαρτυρίας και επίδοση ψηφίσματος από αγρότες στον ΟΠΕΚΕΠΕ (βίντεο)

Παράσταση διαμαρτυρίας και επίδοση ψηφίσματος στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ στ παράρτημα Βέροιας, πραγματοποίησαν εκπρόσωποι αγροτικών φορέων το πρωί της Τετάρτης.

Αγρότες του Συλλόγου Γεωργών Βέροιας και του αγροτικού συλλόγου “Μαρίνος Αντύπας” Νάουσας, συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και στη συνέχεια, συντεταγμένα και ειρηνικά, ανέβηκαν στα γραφεία της διοίκησης όπου έγιναν δεκτοί από τη διευθύντρια, Ελένη Κιοσέογλου.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις καθυστερήσεις των αποζημιώσεων και των λοιπών κονδυλίων και επέδωσαν ψήφισμα στο οποίο αναφέρονται τα αιτήματά τους.

Στο ψήφισμα που κατέθεσε ο Αγροτικός Σύλλογος “Μαρίνος Αντύπας” αναφέρονται τα εξής:

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ
«Μαρίνος  Αντύπας»                     

ΜΠΛΟΚΟ  ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ  ΝΑΟΥΣΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «Άμεση πληρωμή εκκρεμοτήτων προς τους αγροτο-κτηνοτρόφους»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα αγωνιστική  παρέμβαση του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» και κατατέθηκε υπόμνημά με τα αιτήματά και με την απαίτηση να προωθηθούν στην Κεντρική Διοίκηση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και του ΕΛΓΑ, στο Υπουργείο Οικονομικών και την Κυβέρνηση.
Συμμετείχαμε σε συντονισμένες και συγχρονισμένες κινητοποιήσεις πανελλαδικά που αποφασίστηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη των 68 μπλόκων της πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων
Με τη σημερινή κινητοποίηση απαιτήσαμε:
Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ:
* Να αποπληρωθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα στους αγρότες – κτηνοτρόφους  από επιδοτήσεις/ενισχύσεις, επιστροφές ΦΠΑ και φόρου πετρελαίου κ.α., καθώς η νέα καλλιεργητική περίοδος ξεκίνησε και δεν έχουν τα χρήματα που χρειάζονται για τα έξοδα καλλιέργειας.
* Να μην γίνονται παρακρατήσεις από τις επιδοτήσεις/ενισχύσεις και τις επιστροφές για χρέη των αγροτών στην εφορία, στις τράπεζες, τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ και να μην εφαρμοστεί η απόφαση της ΕΕ και της κυβέρνησης για επιστροφή από τους αγρότες των αποζημιώσεων που πήραν, μετά από σκληρούς αγώνες στα μπλόκα, το 2008 – 2009, με το λεγόμενο “πακέτο Χατζηγάκη”.
Από τον ΕΛΓΑ:
* Να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ η πληρωμή των αποζημιώσεων σε αγρότες & κτηνοτρόφους από Παγετό, Χαλάζι, Βροχοπτώσεις, Ζωονόσους, κλπ. tου 2015 , και όσες εκκρεμότητες υπάρχουν από προηγούμενα έτη, καθώς η νέα καλλιεργητική περίοδος ξεκίνησε και δεν έχουν τα χρήματα που χρειάζονται για τα έξοδα καλλιέργειας.
* Λόγω της αδυναμίας πληρωμής μέχρι 31/3/16 των ασφάλιστρων, που εκκρεμούν από τους περισσότερους αγρότες-κτηνοτρόφους, να γίνει συμψηφισμός αυτών με τις παραπάνω αποζημιώσεις.
* Να υπάρξει επιτέλους ουσιαστική αντιχαλαζικική προστασία από τον ΕΛΓΑ ( αεροπορική αντιχαλαζική προστασία, αντιχαλαζικά δίκτυα ).
Παλεύουμε για την  επιβίωσής μας ανατρέποντας τα μέτρα & τις πολιτικές, που μας οδηγούν στην φτώχεια, τον αφανισμό και το ξεκλήρισμα.
Νάουσα, 23-3-2016                          

 

 

Στο Υπόμνημά του ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας αναφέρει τα εξής:

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ 

Προς την διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ  
Διαμαρτυρώμαστε σήμερα Αγροτικοί Σύλλογοι απ όλη την Ελλάδα στα τοπικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ για την καθυστέρηση στις παλιές πληρωμές του Οργανισμού προς τους αγρότες  ΕΦΚ πετρελαίου κ.α.
Είναι γνωστο ότι στην απόλυτη κρίση που ζούμε κάθε καθυστέρηση μπορεί να είναι και καταστροφική για μας την εκμετάλευσή μας, τις οικογένειές μας .

ΖΗΤΟΥΜΕ
Να ληφθεί μέριμνα για την άμεση καταβολή των ενισχύσεων, επιδοτήσεων παλαιών αλλα και πρόσφατων ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε μέρος των υποχρεώσεών μας .
Ζητάμε από τον Οργανισμό να λάβει όλα τα σχετικά μέτρα ώστε έγκαιρα και έγκυρα πλέον να αποδίδονται στους αγρότες οι ενισχύσεις !

 

Για τον Α.Σ.Γ. ΒΕΡΟΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  

http://www.verianet.gr/

Απάντηση