Αντιδράσεις από τους κατοίκους Αγίας Βαρβάρας και Άμμου στην έλευση των προσφύγων. Δήμαρχος: Κάθε δήμος πρέπει να πάρει το μερίδιο που του αναλογεί

Διάθεση αντίστασης στην έλευση των προσφύγων έδειξαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας της Τετάρτης οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας και της Άμμου, με τον πρόεδρο της πρώτης να ενημερώνει για γενική συνέλευση που πρόκειται να γίνει την Πέμπτη στις 8 το βράδυ για να παρθούν
αποφάσεις.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την εγκατάσταση Κέντρου Φιλοξενίας στο στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου» στην περιοχή του Φράγματος του Αλιάκμονα έγινε σε μια κατάμεστη αίθουσα και με αρκετές στιγμές έντασης. Ως μια καταγραφή του παλμού της τοπικής κοινωνίας περιέγραψε τη συνεδρίαση ο πρόεδρος Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, ενημερώνοντας ότι το σώμα δεν παίρνει απόφαση αλλά οι απόψεις όλων των φορέων θα καταγραφούν και θα σταλούν άμεσα στις αρμόδιες αρχές.

Ενημερώνοντας για το θέμα ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης αναφέρθηκε στο ιστορικό της έλευσης του Κέντρου Φιλοξενίας, αλλά και στις επαφές του με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα από τον οποίο ζήτησε εκτός από τις προϋποθέσεις που τέθηκαν για την υγιεινή και την ασφάλεια, οι όποιες αγορές και προσλήψεις χρειαστούν για το Κέντρο να γίνουν από την Αγία Βαρβάρα.

«Γνωρίζω τις αντιδράσεις των κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας, ωστόσο πρέπει να στηριχτούμε σε επιχειρήματα. Να έχουμε προτάσεις για το τι θα γίνουν αυτοί οι άνθρωποι, ο αριθμός των οποίων συνεχώς μεγαλώνει. Αν τους παραμελήσουμε, τότε είναι που θα έχουμε φαινόμενα παραβατικότητας. Κάθε δήμος πρέπει να πάρει το μερίδιο που του αναλογεί» τόνισε ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι η απόφαση για τον συγκεκριμένο χώρο είναι της Πολιτείας, όχι του δήμου.

Το θέμα ήλθε στη συνεδρίαση και μετά από αίτημα 25 πολιτών των «Ελλήνων Συνέλευσις», εκ μέρους των οποίων τοποθετήθηκε η Μαρία Τσακίρη.

Εκ μέρους των κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας ο πρόεδρος Σπύρος Κωτσιαντής αναφέρθηκε στον φόβο του αγνώστου και χαρακτήρισε λανθασμένη την επιλογή του χώρου εγκατάστασης, σε έναν χώρο αναψυχής για όλη την πόλη, ίσως τον μοναδικό, και στον δρόμο που πάει στη Βεργίνα. «Σε συνέλευση των κατοίκων το βράδυ της Πέμπτης θα πάρουμε τα μέτρα που πρέπει οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας» είπε χειροκροτούμενος από το ακροατήριο κλείνοντας ο κ. Κωτσιαντής.

Συμφώνησε απόλυτα με τον πρόεδρο της Αγίας Βαρβάρας ο πρόεδρος της Άμμου Βαγγέλης Κωτσιόπουλος, μιλώντας όπως είπε εκ μέρους των συγχωριανών του με τους οποίους μίλησε έναν προς έναν.

Εκπροσωπώντας λαϊκή συνέλευση που έγινε την Τρίτη στην Αγία Βαρβάρα ο αγρότης Ηλίας Γαλάνης ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο αρνητική ψήφο, κάνοντας λόγο για στρατηγικής σημασίας σημείο με γέφυρα, φράγματα, ροή ποταμού από τον οποίο υδρεύεται η Θεσσαλονίκη και «ένας Θεός ξέρει τι μπορεί να κάνει ένας τρελός» όπως είπε χαρακτηριστικά, επίσης χειροκροτούμενος.

http://eleytheriadhs.blogspot.gr/

Απάντηση