Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΛ.ΒΙ.Ζ. σε βοοτρόφους της Ημαθίας

Για τα προϊόντα της ΕΛ.ΒΙ.Ζ. είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν βοοτρόφοι από την περιοχή της Ημαθίας, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 22 Μαρτίου 2016 στην αίθουσα Sala της Ελιάς.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΛ.ΒΙ.Ζ. καλωσόρισε τους παριστάμενους κάνοντας μια συνοπτική αναφορά στη διαδρομή της βιομηχανίας μετά την ιδιωτικοποίησή της. «Το Απρίλιο του 2012, αναλάβαμε με όραμα και τόλμη την ΕΛ.ΒΙ.Ζ. που είναι ταυτισμένη με την ιστορία των ζωοτροφών στην Ελλάδα. Ήταν η πρώτη αποκρατικοποίηση της τότε Αγροτικής Τράπεζας, πρέπει όμως να διευκρινίσουμε ότι η όλη διαδικασία έγινε μέσω της πολυεθνικής εταιρείας χρηματοοικονομικών συμβούλων Deloitte», τόνισε ο κ. Χαλκίδης. Και συνέχισε: «Πρώτο μας μέλημα ήταν να οργανώσουμε τα εργοστάσια και έπειτα να βγούμε δυνατά στην αγορά, σε θέση πλέον να εγγυηθούμε 100% για τα προϊόντα που προσφέρουμε».

Ειδική αναφορά έγινε για τους εργαστηριακούς ελέγχους που πραγματοποιεί η ΕΛ.ΒΙΖ. σε κάθε εισερχόμενο φορτίο πρώτων υλών, αλλά και σε όλα τα εξερχόμενα προς πώληση. Το Χημείο που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, είναι πιστοποιημένο από τον ΕΟΦ και πραγματοποιεί αναλύσεις εναρμονισμένες με τους πιο αυστηρούς όρους της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ενώ οι ευρωπαϊκοί κανόνες θέτουν ως όριο τα 20ppb μυκοτοξινών στις πρώτες ύλες, το αποδεκτό από την ΕΛ.ΒΙ.Ζ. όριο πάνω από το οποίο καμία πρώτη ύλη δεν εισέρχεται στο εργοστάσιο, είναι τα 3ppb.

Ακολούθησε παρουσίαση του Δρ. Ηλία Γιάννενα, από το εργαστήριο Διατροφής του τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, με θέμα «Η σημασία της διατροφής στην ανάπτυξη και τα ποιοτικά Χαρακτηριστικά των μόσχων πάχυνσης». Ο κ. Γιάννενας ανέλυσε στους βοοτρόφους τεχνικές λεπτομέρειες για τα προϊόντα που παράγει η ΕΛ.ΒΙ.Ζ., τις εγγυήσεις που προσφέρει, καθώς και για τα πρωτοποριακά μείγματα που δημιουργούνται και αναμένεται να πιστοποιηθούν σε ανώτατο επίπεδο, με στόχο την παραγωγή ακόμα και βιολογικού βόειου κρέατος.

Ακολούθησε ενδιαφέρον διάλογος με τους βοοτρόφους, που επικεντρώθηκε κυρίως στην αλλαγή φιλοσοφίας που φέρνει η νέα εποχή στην ιστορική ΕΛ.ΒΙ.Ζ.

αρχείο λήψης (1) αρχείο λήψης (2) αρχείο λήψης (3) αρχείο λήψης (4)

 

 

 

Απάντηση