Εντεκάχρονος «έσκισε» τον Αϊνστάιν -Εχει IQ 162 και θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής

Το σκορ 162 που πέτυχε στο τεστ νοημοσύνης Cattell III B του έδωσε το εισιτήριο για την Μensa που έχει μόλις 110.000 μέλη σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων 20.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου ζει και ο 11χρονος.

«Νιώθω περήφανος που πέτυχα μια τέτοια καλή βαθμολογία και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος της Mensa. Πάντα εργάζομαι σκληρά σε ο,τι κάνω και είμαι πάντα έτοιμος για μια πρόκληση. Θέλω επίσης να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής όταν μεγαλώσω. Μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο» δηλώσε μιλώντας στη Βρετανική Sun.

«Είναι έξυπνος, αλλά δεν τον αποκαλώ ιδιοφυΐα. Θέλω να πατάει τα πόδια του γερά στο έδαφος. Πολλοί είναι εκείνοι που αστειεύονται ότι είναι πάρα πολύ έξυπνος για να γίνει ποδοσφαιριστής» δήλωσε ο περήφανος μπαμπάς του Κίαν.

«Δεν νομίζω ότι ο γιός μου έχει συνειδητοποιήσει την βαθμολογία που πήρε με την πρώτη φορά. Είναι ανταγωνιστικός, αλλά είναι προσγειωμένος και τα πόδια του πατάνε στη γη. Ξέραμε ότι είναι ένα λαμπρό παιδί, αλλά ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δε θα φανταζόμασταν ότι θα πέρναγε το τεστ της Mensa. Έτσι, πιστώνουμε την επιτυχία στο σχολείο. Είμαστε πολύ περήφανοι για ο,τι έχει καταφέρει» συμπλήρωσε.

Απάντηση