Έκτακτο: Μετανάστες στην Βέροια, την Αλεξάνδρεια και τα Γιαννιτσά(video-foto)

Έκτακτο! Τώρα μόλις στην έκτακτη συνεδρίαση του διαπαραταξιακού οργάνου (που συστάθηκε για να αντιμετωπίσει την ενδεχόμενη παρουσία μεταναστών στην περιοχή του δήμου) και φορέων του δήμου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 16/3 στην αίθουσα συνεδριάσεων, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι πριν 2 ώρες τον ενημέρωσε τηλεφωνικά ο υφυπουργός ‘Άμυνας Βίτσας για τον ερχομό και την προσωρινή εγκατάσταση 200 -300 περίπου προσφύγων από την Ειδομένη στις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου Φιλίππου που βρίσκεται δίπλα από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου VENUS καθώς και την άφιξη μεταναστών στη Βέροια και τα Γιαννιτσά.

Ακόμη ο Δήμαρχος είπε ότι οι πρόσφυγες θα μένουν σε σκηνές και για να καθησυχάσει τους πολίτες είπε ότι από συνομιλία που είχε με άλλους Δημάρχους του είπαν ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν δημιουργούν προβλήματα.

Ευχόμαστε και μένει να το δούμε.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου θα αρχίσουν την Πέμπτη.

Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη Ημαθία, θεωρείται θέμα ημερών να συμβεί κάτι ανάλογο με δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στο στρατόπεδο Αγ. Βαρβάρας στο οποίο είχε μέχρι πρόσφατα την έδρα της η 1η Μεραρχία πεζικού.

κλιμάκιο του Υπουργείου Ε.Α. επισκέφτηκε τον χώρο, τον οποίο έκρινε μη κατάλληλο για κέντρο με σκηνές, λόγω της εδαφομορφολογίας.

Όμως δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας με τη χρήση των υφιστάμενων κτηρίων τα οποία μέχρι πρόσφατα ήταν σε χρήση και βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.

Από την Βέροια ακόμη δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση και φάνηκε ότι ο Δήμος όπως και της Αλεξάνδρειας να είναι ανημέρωτος.

DSCN4284 DSCN4282 DSCN4281 DSCN4280

Απάντηση