ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟ ‘Η ΟΧΙ..ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ..Απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία διέταξε ο Πούτιν

Όπως υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος, η στρατιωτική επέμβαση της χώρας του πέτυχε σε μεγάλο βαθμό τους στόχους της και τώρα η Μόσχα θα εστιάσει στην ειρηνευτική διαδικασία

Εντολή για την έναρξη της αποχώρησης του κύριου τμήματος των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία έδωσε στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων τη Δευτέρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι η ρωσική στρατιωτική επέμβαση πέτυχε σε μεγάλο βαθμό τους στόχους της.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης με τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών στο Κρεμλίνο, η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων θα ξεκινήσει από αύριο, Τρίτη. Συμπλήρωσε δε ότι έδωσε εντολή να ενισχυθεί ο ρόλος της Μόσχας στην ειρηνευτική διαδικασία, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στον πόλεμο στη Συρία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι υπήρξε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία του Πούτιν με τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ Άσαντ, προκειμένου ο Ρώσος πρόεδρος να του ανακοινώσει την απόφαση της Ρωσίας.

Απάντηση