Στους δημοφιλέστερους προορισμούς για γάμο παγκοσμίως η Ελλάδα -Δείτε τη θέση της

Σε περίοπτη θέση μεταξύ των χωρών που προτιμούν ξένοι για να παντρευτούν βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Συγκεκριμένα, η χώρα μας βρίσκεται στην 4η θέση παγκοσμίως όσον αφορά τα ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν σε άλλη χώρα από τη δική τους.

Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι λεγόμενες «τροπικές χώρες» (Χαβάη κι άλλες νήσοι), που τα ζευγάρια τις προτιμούν για τις παραλίες τους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο των Γάμων στο Εξωτερικό.

Η Ιταλία βρίσκεται στη 2η θέση παγκοσμίως (1η στην Ευρώπη), ενώ ακολουθεί η Γαλλία και αμέσως μετά η Ελλάδα. Η Ινδία συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα στον κατάλογο των δημοφιλέστερων προορισμών, επισημαίνεται στην έκθεση, που δημοσιεύτηκε με την ευκαιρία ενός διεθνούς συνεδρίου γραφείων οργάνωσης γάμων στο Ραβέλο, στην ακτή Αμάλφι.

Οι Βρετανοί επιλέγουν κυρίως την Ιταλία για να παντρευτούν (25%), ακολουθούν οι Αμερικάνοι και οι Καναδοί (15,4%), οι Ρώσοι, οι Ιάπωνες (7,8%), οι Αυστραλοί (5,2%), οι Σαουδάραβες (6,3%) και οι Κινέζοι (4,6%).

Αγαπημένοι προορισμοί είναι η Τοσκάνη (43%), η ακτή Αμάλφι (38%), η Ούμπρια (8%) και οι λίμνες στις Άλπεις (6%).

Για το Παρατηρητήριο, ο «γαμήλιος τουρισμός» συνιστά έναν ουσιαστικό οικονομικό πόρο: το 2015 ο κύκλος εργασιών του τομέα ξεπέρασε στην Ιταλία τα 400 εκατομμύρια ευρώ (έναντι 350 εκατομμυρίων το 2014), ήτοι «σχεδόν το διπλάσιο από τον κύκλο εργασιών που καταγράφηκε πριν από δύο χρόνια».

Το μέσο κόστος μιας γαμήλιας τελετής ανέρχεται σε 50.000 ευρώ, για ένα διάστημα κατά μέσο όρο τρεισήμισι ημερών.

Επιπλέον, το 90% των νεόνυμφων επιλέγει την Ιταλία για το μήνα του μέλιτος και σχεδόν το 50% αποφασίζει να επιστρέψει στην χώρα για να γιορτάσει τη δεύτερη ή τρίτη επέτειο του γάμου του.

«Η Ιταλία, ως γαμήλιος προορισμός, έχει μια τεράστια δυναμική και προσωπικότητες (της μεγάλης οθόνης) όπως η Σοφία Κόπολα, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Τομ Κρουζ δεν έκαναν λάθος επιλέγοντας να παντρευτούν εδώ» εξήγησε η Σουίτα Καράνο, συντονίστρια του Παρατηρητήριου και διευθύντρια ενός δικτύου γραφείων οργάνωσης γάμων.

Πηγή: Στους δημοφιλέστερους προορισμούς για γάμο παγκοσμίως η Ελλάδα -Δείτε τη θέση της | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/256180/stoys-dimofilesteroys-proorismoys-gia-gamo-pagkosmios-i-ellada-deite-ti-thesi-tis#ixzz42pOqT0Vn

Απάντηση