Η κοτόπιτα είναι από τις πιο νόστιμες και παράλληλα χορταστικές πίτες. Μπορείς να τη φας ανά πάσα ώρα και στιγμή και να θεωρηθεί πλήρες γεύμα. Για να τη φτιάξεις, θα χρειαστείς:
ΥΛΙΚΑ
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο περίπου 1 κιλό
- 5 μεγαλούτσικα κρεμμύδια ξερά
- 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 3 φλ. του τσαγιού τριμμένα κίτρινα τυριά της αρεσκείας μας
- αλάτι – πιπέρι
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- λάδια για τα φύλλα και για το ταψί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε το κοτόπουλο ολόκληρο σε άφθονο νερό.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ξεκοκαλίζουμε-λιανίζουμε.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια και τα βράζουμε στο ζωμό από το κοτόπουλο.
- Τα σουρώνουμε σε μεγάλο μπωλ, προσθέτουμε το λιανισμένο κοτόπουλο, τα τριμμένα τυριά, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι.
- Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί τα μισά φύλλα, επίσης λαδωμένα ανάμεσα, και τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα με τον ίδιο τρόπο.
- Ψήνουμε σε φούρνο με αντιστάσεις στους 180ο βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Να ροδίσει όμορφα.
Απάντηση