ΟΙ TOP ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

Ο Μάρτιος μπήκε και ο καιρός είναι ήδη σχεδόν καλοκαιρινός τις τελευταίες μέρες. Και το καλοκαίρι είναι εκείνη η εποχή που θα φορέσουμε τα μαγιό μας και θα κάνουμε αμέτρητες βουτιές!

Όμως, καθώς φτάνει εκείνη η εποχή, έρχεται η στιγμή της συνειδητοποίησης: Η κυτταρίτιδα έχει κάνει αισθητή την παρουσία της κυρίως στους γλουτούς, κάνοντας την επιδερμίδα μας σε αυτά τα σημεία να έχει αποκτήσει όψη φλοιού πορτοκαλιού. Και, επειδή το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι η άσκηση, το πολύ νερό και η σωστή διατροφή, αυτές είναι οι τροφές- σύμμαχοί σου σε αυτή τη μάχη:
Πορτοκάλια: Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C και συμβάλλουν στην ισορροπία των κυττάρων, αποτρέποντας την εμφάνιση κυτταρίτιδας. Παράλληλα, δυναμώνουν τα τριχοειδή αγγεία.
Σπαράγγια: Έχουν αντιφλεγμονώδη και διουρητική δράση , μειώνοντας το φούσκωμα, ενώ παράλληλα αποτοξινώνουν τον οργανισμό.
Ντομάτες: Το λυκοπένιο που περιέχουν διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και η βιταμίνη C διατηρεί την επιδερμίδα σφριγηλή και λεία.
Πράσινο Τσάι: Διασπά το λίπος, επιβραδύνει τη διάσπαση του κολλαγόνου και, χάρη στις διουρητικές ιδιότητές του, βοηθάει τον οργανισμό στην απώλεια βάρους.
Βρώμη: Χάρη στις διαλυτές φυτικές ίνες που περιέχει, αποτοξινώνει τον οργανισμό και συμβάλλει στη μείωση σχηματισμού της κυτταρίτιδας.
Γκρέιπφρουτ και χυμός cranberry: Ιδιαίτερα το ροζ γκρέιπφρουτ, αυξάνει το μεταβολισμό, συμβάλλοντας στη διάσπαση της κυτταρίτιδας.
Μούρα: Τα σκούρα μούρα, όπως τα βατόμουρα ή τα blueberries, περιέχουν αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη διάσπαση του λίπους.
Ανανάς: Θεωρείται από πολλούς η μαγική τροφή, χάρη στην αντιφλεγμονώδη του δράση, μιας και περιέχει το ένζυμο βρωμελαΐνη, ενώ παράλληλα συμβάλλει στο αδυνάτισμα.
Αμύγδαλα: Πλούσια σε βιταμίνη Ε, βοηθούν στην υγεία και την ελαστικότητα της επιδερμίδας!

 

Απάντηση