Γεμιστά στήθη κοτόπουλου

Εξαιρετικό φαγητό από γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου στο φούρνο με μυρωδικά, γραβιέρα και αβοκάντο. Σερβίρεται ζεστό γαρνίροντας από πάνω με φέτες λεμονιού, μικρά ντοματάκια και φυλλαράκια μαϊντανό. Συνοδεύστε με πατάτες φούρνου λεμονάτες και τα υπόλοιπα αβοκάντο.

Υλικά

4 μεγάλα φιλέτα στήθη κοτόπουλου

1/3 φλ.  βούτυρο λιωμένο

2 κ. σ. λεμονιού

1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 κ.γλ. αλάτι

1/4 κ.γλ. πιπέρι

1/4 κ.γλ. ξερό μάραθο

1/4 κ.γλ. κόλιαντρο

1/4 κ.γλ. πιπέρι καγέν

4 αβοκάντο

250 γρ. μαλακιά γραβιέρα

Εκτέλεση

  • Κάντε ένα άνοιγμα στην κορυφή κάθε φιλέτου μ’ ένα αιχμηρό μαχαίρι.
  • Σ’ ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με το χυμό λεμονιού και το σκόρδο.
  • Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλάτι, το πιπέρι, το μάραθο, το κόλιαντρο και το πιπέρι καγιέν.
  • Αλείψτε τα φιλέτα εσωτερικά και εξωτερικά με το μείγμα βουτύρου καιπασπαλίσετε με το μειγμάτων μπαχαρικών.
  • Καθαρίστε και κόψτε τα δύο αβοκάντο σε όγδοα.
  • Κόψτε τη γραβιέρα σε ραβδάκια στο πάχος δαχτύλου.
  • Τοποθετήστε στο εσωτερικό κάθε φιλέτου 2-3 όγδοα αβοκάντο και 2-3 ραβδάκια γραβιέρα.
  • Κλείστε και στερεώστε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα .
  • Τοποθετείστε τα γεμιστά φιλέτα σε σχάρα.
  • Ανακατέψτε το μείγμα μπαχαρικών που περίσσεψε με το μείγμα του βουτύρου και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο αλείψτε και πάλι την επιφάνεια των φιλέτων.
  • Ψήστε στο γκριλ ή στα κάρβουνα 7′ από τη μία πλευρά και 7′ από την άλληαλείφοντας τα μια δυο φορές με το μείγμα μπαχαρικών-βουτύρου.

Απάντηση