Συνταγή για cheesecake της στιγμής!

Το cheesecake είναι από τα πιο ωραία γλυκά. Μπορείς να το φτιάξεις στο σπίτι χωρίς να σπαταλήσεις πολύ χρόνο. Το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει με την παρακάτω συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

 

  • 250 γρ. μπισκότα Digestive ή μιράντα
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμμένο

Για την κρέμα:

  • 600 γρ. κρέμα τυρί
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Για την επικάλυψη:

  • Μαρμελάδα τις αρεσκείας μας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη βάση, τρίβουμε στο blender τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο. Τοποθετούμε 1 δαχτυλίδι διαμ. 20 εκ. και ύψους 4 εκ. Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Για την κρέμα, ανακατεύουμε με μια κουτάλα το τυρί, τη ζάχαρη όχι για πολύ και προσθέτουμε τη κρέμα. Γεμίζουμε το δαχτυλίδι, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα.
  3. Όταν κρυώσει καλύπτουμε όλη τη επιφάνεια με την μαρμελάδα.

 

Απάντηση