Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει κανελόνια με σπανάκι

Υλικά:

1 συσκευασία κανελόνια 250γρ.

Για την γέμιση:

500 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο

4 μανιτάρια πόρτο μπέλο ψιλοκομμένα

200γρ. γαλοπούλα καπνιστή (τύπου φουαντρέ) κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια και ελαφρά σοταρισμένη (μπορείτε και να την παραλείψετε αν δεν θέλετε αλλαντικό)

100 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο + 100 γρ. για να το ρίξουμε πάνω τους στο τέλος

100 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένη + 100 γρ. για να το ρίξουμε πάνω τους στο τέλος

1 κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά 200ml για να την ρίξουμε πάνω τους στο τέλος

2 νεροπότηρα γάλα φρέσκο για να το ρίξουμε πάνω τους στο τέλος

Πολύ λίγο ελαιόλαδο

αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την γέμιση σοτάροντας στο λάδι το σπανάκι, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το πράσο, όλα μαζί για 5-7 λεπτά.

2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για την γέμιση εκτός αυτά που θα χρησιμοποιήσουμε για να τα περιχύσουμε και να τα πασπαλίσουμε από πάνω..

3. Αρχίζουμε να γεμίζουμε τα κανελόνια μας ένα-ένα με την βοήθεια της λαβής ενός κουταλιού και τοποθετώντας τα σε πυρέξ. Όταν τα γεμίσουμε τα περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Το γάλα και τα πασπαλίζουμε με τα τυριά από πάνω.

4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C,  για 25 περίπου λεπτά, σε αντιστάσεις και στη μέση του φούρνου τοποθετημένα αφού πριν τα έχουμε σκεπάσει καλά με αλουμινόχαρτο. Ξεσκεπάζουμε τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος για να ροδίσουν ελαφρά.

Απάντηση