Με 5 σκαλοπάτια οι δόσεις για ανάκτηση του πακέτου Χατζηγάκη

Σαν έτοιµη από καιρό η κυβέρνηση στο θέµα της ανάκτησης του πακέτου Χατζηγάκη, όπως αποκαλύπτει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, εκτάκτως την Παρασκευή 11 Μαρτίου. Η καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού ∆ικαστηρίου φέρνει στο φως και τον κυβερνητικό σχεδιασµό επί του θέµατος, που προβλέπει 2 έως 6 ετήσιες δόσεις, ανάλογα µε τα ποσά που θα πρέπει να επιστρέψουν οι αγρότες.

Τα χρήµατα βέβαια είναι πολλά (425 εκατ. ευρώ), δεν υπάρχουν στα ταµεία των αγροτικών εκµεταλλεύσεων και η έναρξη της σχετικής διαδικασίας θα φέρει νέο κύµα αντιδράσεων. Σύνθετη υπόθεση και ο επιδιωκόµενος συµψηφισµός.

Ακόμα μάθετε πως επιταχύνεται η σύγκλιση των δικαιωμάτων. Όπως  θα διαβάσετε, το χαρτί της ενδιάμεσης αναθεώρησης του 2017 παίζει τώρα η Βάθη, για να διασκεδάσει τις αντιδράσεις από αδικίες, καθυστερήσεις και παλινωδίες στις ενισχύσεις, με πάσα βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα νέα στρατηγική ετοιμάζεται για τα βοσκοτόπια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, φόρμουλα για να ενσωματώσουν θαμνώδεις εκτάσεις στο χαρτογραφικό σύστημα βοσκότοπων, χωρίς κίνδυνο καταλογισμών, αναζητούν οι επιτελείς της Βάθη, στρατολογώντας ακόμα μια Ομάδα Εργασίας

Απάντηση