Ζυμαρικά φούρνου με σάλτσα ντομάτας και τυριά από την Αργυρώ!

Ιταλική αγαπημένη μου συνταγή! Pasta Pomodoro al forno από το βιβλίο μου ‘Νοστιμιές αλά ιταλικά’.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. κοχυλάκι, κοφτό μακαρονάκι ή penne Rigate, fusilli κλπ.
  • 3 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλ. τριμμένο τυρί Τόμα
  • 1 φλ. γκοργκοντζόλα (εναλλακτικά τυριά κασέρι, γραβιέρα ,ροκφόρ)
  • Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 4 συσκευασίες ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπόλικα φύλλα φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το μπέικον για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν για λίγα λεπτά.

2. Προσθέτουμε τις ντομάτες. Σιγοβράζουμε για 30′ αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε συχνά ώστε να λιώσουν τελείως οι ντομάτες. Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού.

3. Βράζουμε τα ζυμαρικά. Τα στραγγίζουμε .Τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε 2-3 μεγάλες κουταλιές σάλτσα και τη μισή παρμεζάνα. Τα ανακατεύουμε.

4. Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά σε λαδωμένο πυρίμαχο ταψί περιχύνουμε με την μισή σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με τα μισά τυριά και λίγα φύλλα βασιλικού. Επαναλαμβάνουμε στρώση ζυμαρικά, στρώση σάλτσα ντομάτας, στρώση τυριά και τελειώνουμε με φέτες μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού.

5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15′-20′ να λιώσουν τα τυριά.

Απάντηση