ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ…άλος για τα 3,7 εκατ. ευρώ για σοφέρ που ζητούν οι ευρωβουλευτές

Το κονδύλιο περιλαμβάνεται στην πρόταση για τον προϋπολογισμό του 2017 – Μόνο για τις στολές των 110 οδηγών που ζητείται να προσληφθούν απαιτούνται 116.000 ευρώ – Είναι θέμα ασφαλείας απαντά η Κομισιόν

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη που έκανε το Politico ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιοσχεδιάζει μια υπηρεσία σοφέρ για τους 751 ευρωβουλευτές σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η υπηρεσία θα κοστίσει περίπου 3,7 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον στα υπάρχοντα έξοδα μετακίνησης.

Το κονδύλι αυτο περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβουλίου το οποίο ακόμα δεν έχει εγκριθεί.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό θα προσληφθούν 110 νέοι οδηγοί για τις στολές των οποίων θα χρειαστούν 116.000 ευρώ, εννέα φορές περισσότερα χρήματα, δηλαδή, από αυτά που κοστίζουν αυτή τη στιγμή οι στολές των σοφέρ.

Η είδηση προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις ειδικά στη Βρετανία όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για την παραμονή της χώρας ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τους ευρωσκεπτικιστές να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια κλασσική υπόθεση σπατάλης χρήματος των φορολογουμένων από τους ευρωβουλευτές.

Η συζήτηση για την έγκριση ή την αναθεώρηση του προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το 2017 θα διεξαχθεί αργότερα μέσα στο μήνα καθώς η ψήφισή του πρέπει να γίνει μέσα στον Απρίλιο.

Πηγή που επικαλείται ο Guardian υποστηρίζει ότι σε κάθε περίπτωση οι ευρωβουλευτές δεν θα κινούνται με λιμουζίνες αλλα με «όμορφα Audi ή BMW ή κάτι ανάλογο».

Από την πλευρά της Κομισιόν υποστηρίζεται ότι η κίνηση γίνεται προκειμένου να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας

Απάντηση